GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Aylin AKDOĞAN
YAZARLAR
14 Şubat 2018 Çarşamba

İzmir-İN

“Sevmek, inanmak demektir .”

                                                                           Goethe

İkinci Bölüm       

Dik kafalı, ukala ve biraz da şımarık Ayşe kızımız bedenine cuk diye oturan ilişkiyi bi ara buldu zannetti ama yine bulamadı.  Haklı olduğu tarafları var aslında. Yani bir defa kesinlikle bu devrin insanı değil o, daha nostaljik bi kafası var. Her şeyi ışık hızıyla yaşayıp, fast food menüsü gibi kombin yapıp (bir menü alana ikincisi bedava), yemekten önce ara sıcak gibi hüpletmeler onun tarzı değil. Daha dolu dolu, daha adım adım, daha sindire sindire yaşamak onun tarzı. Onun hayatında hiçbir şey oldu bittiye gelmez! Birçok şey olur ama bitmez… Olan her şey ilelebet devam eder demiyor, ama iki kahve arası da bitmemeli diyor.  Garip bi insan bu Ayşe ve bu gidişle işi de çok zor.

Siz onu fazla dikkate almayın. Zaten benim tavsiyemi de dinledi ve bastı memleketine gitti.

Sevgililer gününüz kutlu ve çok mutlu olsun. Gerçekten sevdiğiniz ve gerçekten sevileceğiniz nice günleriniz olsun.

Datça’ dan sevgiler…

Dolu dolu içerikle yine karşınızdayız. 

İzmir- İN’ de bu hafta!

Konserler

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde 17 Şubat MFÖ Akustik

7 Bilgeler’ de 17 Şubat Fatih Erkoç

Leman Sam 17 Şubat’ ta Simge Restaurant’ ta olacak

Hayal Kahvesi Optimum’da 16 Şubat Rafet El Roman, 17 Şubat Kalben

Ooze Venue’ de 16 Şubat Tan Taşçı, 17 Şubat Berkay

Karşıyaka Belediyesi- Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’ nde 19 Şubat Şef Rengim Gökmen, Piyano Roberto Prosseda ve Keman Davide Alogna ile Karşıyaka Oda Orkestrası Konseri

Kordon Otel’ de 17 Şubat Aysun Kocatepe ve Ali Kocatepe

232 Park Bornova’ da 16 Şubat Flört

Ege Perla’ da 14 Şubat Tuna Kiremitçi

İz Performance’ da 16 Şubat Lara Di Lara, 17 Şubat Melike Şahin

Sold Out Performance Holl’ de 17 Şubat Yeni Türkü

Bios Bar’ da 16 Şubat Yüksek Sadakat, 21 Şubat Blaze Bayley

Sergiler

Galeri Kırmızı’ da 17 Şubat- 19 Mart tarihleri arasında “Bedri Rahmi Kalamış Yazmaları Sergisi” olacak. Galeri Kırmızı Kuşçular Köyü Urla’ da.

Türkerler Holding Mahal Bomonti İzmir tarafından inşa edilen “Kazım Türker Sanat Galerisi”, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ nde açıldı. Galeri de küratörlüğünü Mümtaz Sağlam’ ın üstlendiği Hayri Esmer’ in “Boşluk ve Sınır” isimli resim sergisini 23 Mart tarihine kadar ziyaret edebilirsiniz.

Orhan Alkaya’ nın seçkin eserlerine ait “Toprağın Teri” isimli fotoğraf sergisi 13- 28 Şubat tarihleride Çetin Emeç Sanat Galerisi’nde.

Emel Ardahan’ lı, Esengül Gökmen, Berrin Tosun, Handan Erdem, İnci Aksu ve İrfan Uğurlu’ nun boncuk işleme, tel sarma, yazma baskı ve ahşap oyuncak sergisi “Bir Nefes İzmir” ismiyle 14- 21 Şubat’ ta Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde.

Ekol Sanat Galerisi’ nde Ahmet Oran’ ın “Dokunuş/ Touching” isimli sergisi 16 Şubat- 31 Mart tarihleri arasında.

Vizyondakiler

Sofra Sırları (Komedi- Korku)

The Shape of Water (Dram- Fantastik)

Ben Tonya (Biyografi- Dram)

Hadi Be Oğlum (Dram)

Black Panther (Bilim Kurgu- Aksiyon)

Kapıdaki Sır (Korku)

Mutlu Canavar Ailesi (Animasyon- Komedi)

Bu hafta vizyonda!

Yeniden Sinematek 2018 etkinlikleri Şubat ayında “Sosyal Çevre ve Adaptasyon” temalı olacak. “Geceyarısı Kovboyu” filmi 16 Şubat’ ta İzmir Sanat’ta, 21 Şubat’ ta Seferihisar Kültür Merkezi’ nde.

 Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Sinema Salonu’ nda  “Godard ve Ben” filmini 14- 15 Şubat tarihlerinde izleyebilirsiniz.

Bağımsız Türkiye Sineması İzmir Buluşmaları kapsamında “ Benim Varoş Hikayem” filmi 21 Şubat’ta Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde. Filmin sonunda yönetmeni Yunus Ozan Korkut ile söyleşi olacak.

Fransız Kültür Merkezi’ nde 20 Şubat’ ta “Hakaret/ The İnsult” isimli filmi izleyebilirsiniz. Film “2018 Oscar En İyi Yabancı Film” adayı.

İyi dost

Sanat tarihçisi Agata Toromanoff’ un tablolara, heykellere ve fotoğraflara konu olmuş aşkları inceleyerek kaleme aldığı “Sanat Tarihindeki Aşklar” kitabı bu haftaki önerimiz.

Deneyimli gazeteci Nilay Karaelmas, annesinin ölümünün 40. yılında ona hediye vermek istemiş ve “Bir Cumhuriyet Kadını” dediği annesi ile ilgili hatırladığı her şeyi bir kitapta toplamış. Kitabın adı “Annemle Ortaya Karışık” ve bu haftaki önerilerimiz arasında.

Tiyatro

İzmir Devlet Tiyatrosu 14- 15- 16- 17 Şubat “Sandalım Kıyıya Bağlı”, 20- 21 Şubat “Yanık”

Kuzgini Sanat Cafe- 20 Şubat’ ta Yüksel Ünal ile “Çöp Tenekesi- bak ne anlatçam” isimli tek kişilik gösteri olacak.

İsmet İnönü Sanat Merkezi- 14 Şubat’ ta Karşıyaka Kent Konseyi Engelliler Meclisi Tiyatro Grubu ile “Mahallenin İncileri” isimli tiyatro oyunu var. (oyun saat 20:00’ da)

Bostanlı Suat Taşer- 23 Şubat “Şen Makas”

Han Tiyatrosu-  16- 21 Şubat “Memleket İsterim” ve 18 “Çoban ve Lulu” (Çocuk Oyunu)

Sahne Tozu Tiyatrosu- İzpek Tiyatro Günleri etkinliği kapsamında 15 Şubat’ ta  “Yedi Kocalı Hürmüz” (her Perşembe ücretsiz oyun olacak unutmayın) 14-21 Şubat “2 Kadın 1 Erkek”, 16- 17- 18 Şubat “Kaç Baba Kaç”, 17 Şubat “Külkedisi” çocuk oyunu

Sahne Terminal- 17 Şubat “Altın Ejderha”

Tiyatro Kalemi ve Vol 5 Tiyatro- 16 Şubat “Bazı Kadınlar”

Toy İzmir- 15 Şubat “Çıkmaz Sokak Çocukları”, 18 Şubat “Cihan Talay ve Mesut Süre ile standup”, 21 Şubat “444”  

Tepekule Kongre Merkezi- 19 Şubat “Nazım Hikmet- Ölümünün 54. Yıldönümünde Yaşamaya Dair” isimli müzikli gösteri

Tiyatro Hane Sahne Modda- 16 ve 21 Şubat “Kiralık Katiller Jerry ve Tom”

Bu yıl ikincisi düzenlenen “İzmir Çocuk Tiyatroları Festivali başlıyor”!
Tamamı profesyonel sanatçılardan oluşan oyunlar İzmir Sanat’ ta sahnelenecek ve 20- 21- 26- 27- 28 Şubat tarihleri arasında olacak. Kaçırmamanızı tavsiye ederim. Oyunları tarihleri ile birlikte aşağıda paylaşıyorum. Rezervasyon için telefon: 0532 516 0797- Alper Akdeniz.

20 Şubat “Prens ve Rapunzel”, “Ağaç Ev”

21 Şubat “Şirinler”, “Alican ve Şekerli Draje”

26 Şubat “Zarfsız Kuşlar”, “Nasreddin Hoca”

27 Şubat “ Nasreddin Hoca”, “Testi Ailesi”

28 Şubat “ Sakar Mucitler”, “Oyuncaklar Ülkesi”

Opera- Bale
İzmir Devlet Opera ve Balesi- 17- 20 Şubat “Romeo İle Jülyet (Bale), 15 Şubat “Hekimoğlu” (Opera)

Opus Kitap Atölye Alsancak’ ta 31 Ocak tarihinden itibaren 13 hafta boyunca (31 Ocak- 25 Nisan) her Çarşamba dünya sahnelerinde sahnelenmiş en gözde operaların büyük perdede ve HI-FI ses sistemiyle gösterimi, sunumu ve açıklamaları olacak. Hatırlatalım.

DUYURU!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 14 Şubat Sevgililer Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleşecek “İZMİR`DE AŞK BAŞKADIR” etkinliği Afrin'de ülkemizi yasa boğan saldırı sebebiyle iptal edilmiştir. 

Konak Belediyesi’ nin katkılarıyla düzenlenen “16. Öykü Günleri” 16- 17 Şubat’ ta gerçekleşecek. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’ nde düzenlenecek etkinliğin teması “Edebiyatta Yersizlik Yurtsuzluk” olacak. Onur konuğu Cemil  Kavukçu olacak, ölümünün 40. Yılında Oğuz Atay anılacak ve etkinliğin ilk günü Feyza Hepçilingirler, yazdığı 2018 Dünya Öykü Bildirisi’ ni okuyacak. Bu hafta da hatırlatalım!

Çok Sevdim

Radyo Ege’ yi şu sıralar büyük bir keyifle dinliyorum. Aslında ben radyo dinlemeyi hep sevdim. Yani takarsın kulaklığını, mikrofonda sıcak ve sevimli bir ses, çoğunlukla tanımıyorsundur mikrofondaki sesi ama özellikle sabahları ilk onunla selamlaşırsın mesala. Sana şarkılar hediye eder, günlük haberlerden haberler verir, seni güne hazırlar, çoğu zaman güldürür, bazen de düşündürür, bazen hediye kazandırır… Radyo Ege’ deki sıcak ve sevimli sesi, Eylem’i tanıyorum. Çünkü bende bir zamanlar (yaklaşık 9 yıl kadar) Ege Tv & Radyo Ege’ de çalıştım. Televizyon kapatıldığında çok üzülmüştüm, şimdi radyo hala yayında diye kendimi avutuyorum. Eylem ve Tunç (Tuci) çok keyifli yayınlar hazırlıyorlar, konuklar ağırlıyorlar, hediyeler kazandırıyorlar…  Takip etmenizi ve dinlemenizi tavsiye ederim. Tabii sahip çıkmamızı da…

Geçtiğimiz hafta Ara Malikian konserine gittim. Önce sanatçının İstanbul’ da değil de İzmir’ de konser vermesini çok sevdim, sonra da sanatçının kendisini. Hatta vuruldum Ara Malikian’ a! Sempatikliği, sahne enerjisi, performans… Şahane. Kemanın sanki babası gibi. Yani evet onu doğurmamış ama onu, kendinden bir parça gibi delice sahiplenmiş. Bir dahaki sefere kaçırmayın derim. Zaten İzmir’ e geleceğini öğrenir öğrenmez haber ederim.

El sallayan sarı kafa emojisi.

İzmir-İN için önerilerde bulunmak isterseniz aylin.ege@hotmail.com adresine e-mail gönderebilirsiniz