GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Aylin AKDOĞAN
YAZARLAR
2 Ağustos 2017 Çarşamba

İzmir-İN

“Herkes her gün en azından küçük bir şarkı duymalı, iyi bir şiir okumalı, hoş bir resim görmeli ve eğer mümkünse birkaç mantıklı kelime söyleyebilmelidir.” (Goethe)

Geçen hafta telefonu bozulmuştu!

Telefonunu önce elinden düşürdü ve ekranın morumsu bir renk aldığını gördü. Daha sonra telefonunun (düzeltebilirim umudu ile) sim kartı takılan yerini, sim kartını çıkartmaya yarayan dalga ile hunharca kurcaladı ve artık telefon tamamen kullanım dışı olmuştu. Eğer Steve Jobs yaşasaydı ona kesinlikle “ Heyy dostum senin sorunun ne!” derdi… Bütün bir haftayı telefon tamircilerinde geçirdi. Telefonunda yedekleme uygulaması açık olmadığı için (uygulamayı da sanki çok biliyormuş gibi kendi kapattığı için) bütün fotoğraflarını ve mesajlarını kaybetti! Tüm bunlar olurken yaşadıklarını anlatacağı “Aylin’den Nağmeler” adıyla (kalın) bir kitap bile yazmayı düşündü…

1 hafta kadar iletişimden, sosyal medyadan ve bir şeyler paylaşmaktan uzak kalmıştı. Neticede bu can sıkıcı bir şeydi.

Ama olsundu!

Artık yeni bir telefonu vardı ve birkaç mantıklı kelime söyleyebilirdi:

Eğer 38 yaşındaysanız ve yeni bir telefonunuz varsa, hayat gerçekten çok güzel… (çizgi film karakteri Cedric’ten alıntı ve uyarlama)

Sizler için minik bir rehber hazırladık.

2 Ağustos’ta Bostanlı Suat Taşer’ de Ceylan Ertem konseri,

Marina Yacht Club Çeşme’de 4 Ağustos’ta İyeoka ve 5 Ağustos’ta Triggerfinger konserleri,

Jolly Joker Alaçatı’da 2 Ağustos’ta Cem Adrian ve Halil Sezai, 3 Ağustos’ta Koray Avcı ve 4 Ağustos’ta Şebnem Ferah konserleri,

4 Ağustos’ta Nea Efessos Hotel’de Efes Bandosu konseri,

5 Ağustos’ta Çeşme Köy’de Mirkelam konseri var.

Çeşme Fun Beach’te 5 Ağustos’ta oldukça kapsamlı bir içerikle (sanat, moda, workshoplar, sergi…) Another Festival’in olduğunu paylaşalım.

İzmir Optimum Alışveriş Merkezi’nde Ağustos ayı boyunca Cumartesi Konserleri var.

Tiyatro için; Ferhan Şensoy’ un “Ferhangi Şeyler” isimli oyunu 2 Ağustos’ta Bornova Açıkhava Tiyatrosu’ nda ve 3 Ağustos’ta Bostanlı Suat Taşer’ de,

5 Ağustos’ta Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda da, Genco Erkal ve Tülay Günal’ın Nazım Hikmet’in Ölümünün 54. yıldönümünde “Yaşamaya Dair” isimli müzikli oyununu izleyebilirsiniz.

Vizyonda bu haftakilere gelince:

Korku- Gerilim türünde Denizde Dehşet, Kara Kule, İki (yerli yapım) ve Anne

Dram türünde İsmail’in Hayaletleri

Macera - Aksiyon türünde B Planı

Komedi türünde Bırak Kendini ve Cumali Ceber: Allah Seni Alsın

Animasyon türünde Balerin ve Afacan Mucit vizyonda!

Ayrıca İzmir’de açık hava yaz sinemaları etkinliği 29 Temmuz’da başladı. Etkinlik kapsamında sadece Nadide Hayat ve Ekşi Elmalar filmlerinin gösterimleri var. Detaylar için kultursanat.izmir.bel.tr adresine bakabilirsiniz.

Bornova Belediyesi’nin de “Bornova Açıkhava Sinema Günleri” 21 Temmuz’da başladı ve 18 Ağustos’a kadar sürecek. Çoğu son dönemde çekilmiş ve Türk

Sineması’nın pek çok önemli filmleri gösterimde olacak. Detaylar için Bornova Belediyesi’nin resmi web sayfasına bakabilirsiniz.

Bu hafta George Orwell’in 1984 isimli kitabı ve Stefan Zweig’in Olağanüstü Bir Gece isimli kitabı çok satanlarda!

Geçtiğimiz hafta İlber Hoca Ağustos ayında tatildeyken mutlaka okunması gereken bazı kitapları tavsiye etti. Bizde bunlardan birkaçını sizinle paylaşalım dedik:

Andrew Mango – Atatürk, Halil İnancık – Devlet-i Aliyye IV, İhsan Oktay Anar – Yedinci Gün ve Şevket Süreyya Aydemir – Suyu Arayan Adam.

Alaçatı’da Peri Art Galeri’de 5 Ağustos Cumartesi günü İz Bırakanlar- Resim, Heykel ve Seramik Sergisi’nin açılışı var. Sergi 11 Ağustos’a kadar açık olacak. Bilginize!

Haberler, haberler, haberler, haberler…

İzmir Bergama’da 1- 24 Ağustos tarihleri arasında uluslararası 8 müzisyen, yazar, eğitimci ve ses teknisyeni Bergama Kolektif Hayal Gücü Müzik Merkezi’nde katılımcılarla deneyimlerini paylaşacak. Katılımcı olmak isterseniz detaylara Bergama Belediyesi’nin web sayfasından bakabilirsiniz. Eğitimciler arasında da Reggie Washington, Ben Van Gelder, Owen Hart Jr, Joris Teepe ve Ali Perret gibi beste ve müzik eğitimcileri, ülkemizin önemli ses teknisyenlerinden Alp Turaç, radyo yapımcısı ve müzik yazarı Hülya Tunçağ, gitar, doğaçlama, sanat ve eğitim direktörü Timuçin Şahin var.

İzmir Doğanbey ve Ürkmez arasındaki 10 kilometrelik sahilde “ Sahilden ayrılırken geride ayak izinizden başka bir şey bırakmamanızı rica ediyoruz” sloganı ile aralıksız çalışacak “Çöp Taksi” hizmeti başladı!

Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri’ne bağlı olarak Selçuk Mahallesi’nde

hizmet veren Bizim Ev ve Bizim Mağaza ihtiyaç sahiplerine eşya, giysi vb. yardımı yapıyor. Eğer sizinde kullanmadığınız eşya (elektronik, mobilya, yatak, yorgan, mutfak eşyaları gibi) ve giysileriniz varsa bunlar belediye ekiplerince sizden alınıyor ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Bornova Küçük Park’ta “Sokağa Farklı Bak” sloganı ile Kafka Bornova Cafe açıldı! Kafe kitapseverlerin buluşma noktası olmayı hedefliyor ve Kafka’nın kitaplarını da masalarda ücretsiz müşterilerine sunuyor. Ayrıca kitabınızla gittiğinizde ilk çay Kafka Cafe’ nin ikramı.

Gaziemir Belediyesi “Sembol Heykellerle Gaziemir’i Güzelleştirme Projesi” kapsamında sekiz heykeltıraşın katılımıyla “Türkan Saylan Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu” düzenledi. Sarnıç Piknik Alanı’nda kurulan atölyede heykeltıraşlar bir ay boyunca çalışmalarını sürdürecek ve biten eserler parklara ve merkezi noktalara yerleştirilecek.

İzmir’de çevre yolu üzeri Bayraklı Tünelleri çıkışında, Ekim ayında Westpark Outlet adıyla yeni bir alışveriş merkezi açılıyor. Bu alışveriş merkezinin açılışını paylaşmamızın yegane sebebi Ege’nin ilk akvaryum projesine ev sahipliği yapacak olması!

Ayrıca:

Wonder Woman filminin (gişedeki hasılat rekorundan sonra) ikincisi çekilecekmiş.

Rolling Stones 12 yıl aradan sonra albüm hazırlığına başlamış.

Ölümünün 20. yılında Prenses Diana’nın kişisel eşyaları Buckingham Sarayı’nda sergilenmeye başlamış ve sergi 1 Ekim’e kadar açık olacakmış. (sergiyi görmeyi çok isterdim)

Haberleri sunduk, gelişmelerle tekrar karşınızda olacağız.

Şimdilik hoşça kalın…

El sallayan sarı kafa emojisi.

Sizde İzmir-İN için önerilerde bulunmak isterseniz aylin.ege@hotmail.com adresine gönderebilirsiniz.