GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Erkan SEVÝNÇ
YAZARLAR
24 Aralık 2019 Salı

İyi oldu be ya!

“Kültürpark’a daha çok insanımızın gelmesini sağlamalıyız. SİT nedeniyle ortadan kaldırılamayan hollerde sadece kitap fuarı yapılmamalı. Eskiden hediyelik eşya fuarı yapılır ve insanlar uzun kuyruklar oluştururlardı. Yine bu hollerde sevgililer günü,anneler günü gibi özel günlerde fuarlar,etkinlikler yapılabilir.

Kızılay Haftası,Kanser Haftası gibi özel haftalarda holler boş kalmaz,  STK lara ev sahipliği yapar. Profesyonel fuarlar Gaziemir’de düzenlenirken halka yönelik sergiler de burada yapılır. Eskişehir Günleri, Hatay Günleri gibi etkinlikler çeşitli atölye çalışmaları bu hollerde yapılabilir. Henüz Elektrik Fabrikası alınamadığı için orası için planlanan çalışmalara bir laboratuar olarak burada başlanabilir. Yeni bir yıla adım atmamıza az bir zaman kaldı.Ne dersiniz 2020’ye coşkulu bir şekilde ışıl ışıl süslenmiş iç ve dış mekanlarda sergilerle ,konserlerle Kültürpark’ta girmeye...

Bu satırlar İzmir Enternasyonal Fuarı kapandıktan sonra yazdığım köşe yazısından. Yazdıklarımızın buhar olup uçmasına alıştığımızdan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kültürpark’ta düzenlediği “Lezzetli Kış Şöleni”etkinliğini gezerken inanılmaz bir keyif aldım. Hele ki hollerin girişinde bir ziyaretçinin kendine has şivesiyle “İyi oldu be ya”demesinin hazzı anlatılamaz.

Lezzetli Kış Şöleni açılışını Gündoğdu Meydanı’ndan başlayan kortejle yaptı. Kortejde yürüyenler arasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, ilçe belediye başkanları da vardı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu ve animatörlerin eşlik ettiği kortej renkli görüntülere sahne oldu.

Lezzetli Kış Şöleni’nde Hatay’ın o nefis tatları ayağımıza gelmiş durumda. 31Aralık’a kadar sürecek etkinlik. Hol 1/A ile Hol 1/B, 2 Nolu Hol ile yan bölümde bulunan otopark alanında. Lezzetli Kış Şöleni, 10.00 ile 22.00 saatleri arasında açık .Şölen’e girişler ve tüm etkinlikler ücretsiz. Şölen’de ayrıca yılbaşı ile özdeşleşen dev kar küresi, kardan adam maketi, buz pateni, atlı karınca, eğlence ile oyun alanları var. Lezzetli Kış Şöleni, kulaklara da hitap ediyor. Hatay Sıra Gecesi , İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Müzik Grubu, Modern Brass Ensemble, Tepecik Filarmoni Orkestrası ve  Blue Note  şölende sahne alıyorlar...

Hemen hemen Türkiye’nin her yerinden çeşitli seçenekli hediyelik eşya standları var.Bu alanda yeniyıla özel indirimlerin dikkati çektiği altın ve pırlanta bölümü de mutlaka gezilmeli.Kültürpark bu etkinlik nedeniyle ışıl ışıl.Basmane kapısındaki dev hediye paketine girip resim çektirmek isteyenleri izlemek bile keyifli.

“Kültürpark’a Dokunma” adını taşıyan bir sivil toplum paltformu var. Hatırlarsanız Ekim ayında yapılan ve üç gün süren  Flamingo Kültür ve Sanat Günleri’ne de, her Çarşamba kurulan üretici pazarına da karşı çıkmışlardı.Acaba “Lezzetli Kış Şöleni” konusunda ne düşünüyorlar. Yoksa İzmir’in malum “İstemezük kafası”na mı takılacaklar yine.

Göreceğiz.