GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ayda ÖZEREN
YAZARLAR
4 Ocak 2020 Cumartesi

İç ses mühendisliği

Yediyaşımdan beri tuttuğum günlüklerden, 6 yıldır bankacılık hikâyelerimle beslediğim bloğumdan çok başka bir deneyim bu.

İLK defa bana ait bir köşede iç sesimle dile gelen yazılarım müstakbel okurları ile buluşacak. Kelimelerin mimarı, duyguların mühendisi,eleştiri ve beğenilerin hedefi olacağım. Zor iş!...

Bir kitapta okumuştum “ilk defalar unutulmaz” diyordu satır arasında. Bu ilk yazıyla birlikte hayatlarımızdaki İLKLERİ düşündüm.

Annemizin kucağına verdikleri ilk anı hatırlayan var mı? İlk defa emdiğin anne sütünün tadını? İlk adımını kime doğru attın? Ya da o ilk içten gülücüğünle ilk kimi mest ettin? Duyduğun ilk şarkı hangisiydi?

İlkokula başladığımız günü hayal meyal hatırlıyoruz ama ilk kimle arkadaş olduk o kalabalık sınıfta? İlk oyunun neydi okul bahçesinde ya da ilk kiraladığın kitap okul kütüphanesinden?İlk hangi şiiri ezberlemek zorunda kaldın?

İlk kimi kıskandın sen bu hayatta? İlk kimin düşmanlığını kazandık acaba?

İlk aşkın kimdi ya da ilk kalp çarpıntımız kim içindi? İlk kimi terk etmek istedin? Ya da ilk terkedildiğinde sebep neydi? İlk gözyaşın kimin eseriydi?

İş hayatına girdiğinde ilk hatan ne oldu? İlk başarın ve ilk hayal kırıklığın? İlk kavganı, ilk mücadeleni kimle ne için yaptın? Hangi yalanı söyledin ilk?

Acını paylaştığın ilk kim oldu? Omzunda ilk ağladığın? İlk müjdeli haberin neydi ya da kimden geldi? Yüzüne gülüp de ilk kimin arkasından konuştun?

Hayattaki ilkleri hatırlamak o kadar da kolay olmuyor düşününce. Ve işte yazmak burada devreye giriyor benim için aslında. Elim kalem tuttuğu günden itibaren iç sesimi kayda geçirmenin ürünü bu köşe. Sevgili Nedim Atilla’nın başlık önerisi ile İLK DEFA bu köşe için kaleme aldığım bu yazı da unutulmayacak.

“İç Ses”imle  her hafta bu köşede sizlerle hayattan, lezzetten, müzikten, ekonomiden, ilişkilerden, kitaplardan, çocuklardan, gezmekten, ev bütçesinden, kişisel gelişimden, mesleki bozulmadan, evliliklerden konuşacağız. “İç sesin mühendisliği” ile ortak fAYDA sağlayıp, ortak pAYDA‘larda buluşmaya çalışacağız. Dökülsün o zaman nameler !

Müzik önerisi –okurken dinlemenizi rica ediyorum- “Etta James -At last”

Yazarın Diğer Yazıları