GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ender ALDANMAZ
YAZARLAR
20 Ekim 2017 Cuma

Göztepe niçin çok gol yiyor?

Karşılıklı pozisyonlar, kıran kırana mücadele, sakatlıklar, atılan goller…

Seyir zevki inanılmaz yüksek maçtan galip çıkmadı.

Pazar günü oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe maçının bu kadar çekişmeli geçeceğini sanmıyorum.

Sanki final maçı gibiydi…

**

Gelelim maça…

3-1 gibi rahat bir skora ulaşan Göztepe, elindeki 3 puanı Aytemiz Alanyaspor karşısında adeta heba etti.

Oynanan 9 maçın 6’sınde kalesinde 2 gol gören ancak 4'ünde skoru lehine çevirmeyi başarabilen Göztepe’de bu kez işler yolunda gitmedi.

Alanya takımının lideri Vagner Love ile ileride Fernandes, Mbilla ve Efe Can’ın etkili oyununun yanı sıra kanatlardan Kassamah’ın bindirmeleri karşısında Göztepe defansı oldukça zorlandı. Göztepe’nin temel direği Kadu, Vagner Love’ı gölge gibi takip etse de Love’ı Türkiye Ligi’nde durdurabilecek defans oyuncusunun olmadığını söylemek mümkün. Bitiş düdüğü çaldığında da tabeladaki skor zaten konuyu özetler nitelikteydi.

Göztepe’de Selçuk, fazlaca pas hatası yaparken orta sahada Castro ve Scarione topu ileri taşımakta üzerine düşeni yapmakta zorlandılar. Rotman ise elinden geleni yaptı. İleride Tayfur ise hareketliydi. 2. golün adeta yaratıcısı oldu.

Sabri’nin 3. golde yaptığı asisti de unutmayalım. Galatasaray’da attığı şutlar ve sakarlıklarıyla gündem olan Sabri, inanılmaz şeyler yapıyor. Göztepe’ye geldiğinden beri sağ ayağına bir şeyler oldu. Milli takıma kadar gitti. Umarım sağ ayak tekrar yamulmaz…

Ve Göztepe’nin kralı Jahovic yine sahnedeydi. Attığı iki golün yanı sıra atılan 3. golün de işaret fişeğini çakan isimdi. Çıktığı her maçta, attığı her golde daha iştahı daha da artıyor. Göztepe’nin ligde attığı 20 golün 11’i onun ayağından… Önemli olan ise takımın ona ayak uydurabilmesi. Bugün maalesef o gün değildi…

KALEDE İYİ Kİ GÜNAY YOK!
Göztepe için önemli bir konu ise yenilen goller…

Kalede Beto olmasa ve kaleye eskaza Günay geçse -Allah korusun- yenilen 15 golün üzerine belki 10 gol daha eklemek gerekecekti.

Defans 4’lüsü üzerine düşeni yapıyor. Ancak Alanyaspor gibi hücumda oldukça etkili silahlara sahip takımlar karşısında Göztepe’nin defansının önünde oynayan Selçuk ve Rotman oldukça zorlanıyor. Bunun bir örneğini Başakşehir maçında görmüştük.

Goller özellikle skor avantajı ortaya çıkınca geliyor. Çünkü kulübede orta sahayı kalabalıklaştıracak ve rakibin top oynamasını engelleyeck bir ön liberonun olmayışından geliyor.

Ayrıca, takımı ileriye taşıyacak ve orta sahada önderliğini yapacak oyuncunun olmayışı ve Jahovic'in tek başına kalması da önemli bir etken.

Castro ve Scarione’nin alternatifi bulunmuyor. Castro gol dışında istenileni veremedi. Scarione’nin dinamik orta saha özelliğinin olmaması Göztepe’yi Alanyaspor gibi dinamik takımlar karşısında oldukça zorluyor. Ghilas’ın hızla iyileşerek takıma katkı sağlaması ve takım içinde alternatifin artması gerekiyor.

Ara transferde Göztepe’nin derdine deva olabilecek ve alternatif oluşturacak bir ön libero ve dinamik bir orta saha transferi olmazsa olmaz görünüyor.

**

Her hafta artan temposu ve mücadele azmiyle Göztepe, kendisine hayran bırakıyor.

Ancak çok gol yeniyor.

3-2 biten 4 maç var.

Ve sonunda 3-3 biten Alanyaspor maçı.

Sizce de fazla değil mi?

Ne olur yapmayın.

Kanser sayısının hızla arttığı ülkede ne olursunuz buna bir katkı da siz koymayın.

Hem sahada akıttığınız tere, gırtlaklarını sahada bırakan taraftarın performansına ise yazık olmasın.