GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Emin ÖZTÜRK
YAZARLAR
26 Mayıs 2017 Cuma

Gel de düşünme...

Bilindik hikâyedir, adam yüzüne tokadı yediğinde ‘ah arkam’ diye feryat eder. Yumruğu atanın ‘Be adam darbeyi yüzüne aldın, neden arkam diye bağırıyorsun’ sözlerine yumruğu yiyen ‘Benim arkam olsaydı sen o tokadı zor atardın’ diye karşılık verir…

Ne dersiniz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın tahliyesi bu hikâyeyi çağrıştırmıyor mu?

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve üye şirketlerine yönelik yürütülen ‘FETÖ soruşturması’ kapsamında gözaltına alınıyor. Yalnız değil, aynı davada sekseni aşkın işadamı daha var. Suçlama; ‘silahlı terör örgütü üyeliği’. Ve yedi buçuk yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası istemi var.

İddianamenin hazırlanmasının hemen ardından Kavurmacı, sağlık sorunları gerekçe gösterilerek tahliye ediliyor.

Hafızamı zorladım, gazeteleri geçmişe doğru biraz taradım, FETÖ soruşturmaları kapsamında sağlık gerekçesi gösterilerek tahliye edilen birine daha rastlayamadım. Sadece Zonguldak Ereğli’de tutuklanan bir kadının, yeni doğum yaptığına yönelik doktor raporları doğrultusunda adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bilgisi var.

FETÖ soruşturmaları kapsamında bu tahliye bir ilk… Hal böyle olunca muhalefet ‘arka’ arıyor. Muhalefet demişken MHP’yi de parti olarak içine dâhil edin…

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kavurmacı’nın tahliyesiyle ilgili “Yargıyla alakalı bir konu. Kalkıp da Ak Parti’ye fatura kesmeye kalkmak kimsenin haddi değil” sözlerinden sonra topa girdi.

Bahçeli referandum ortağına“Kavurmacı’yı müdafaa ederek AKP’ye fatura kesildiğini söylemek hem makul, hem meşru, hem de mantıki bir değerlendirme değildir. FETÖ’nün siyasi ayağı ile ilgili bugüne kadar hiçbir adım atılmaması milli vicdanı ziyadesiyle sarsmış ve yaralamıştır” diye yanıt vermekte.

İşin ilginç yanı; CHP gibi MHP’nin de rahatsızlığı, FETÖ’nün siyasi ayağının henüz deşifre edilmemiş olması. CHP’nin; Ömer Faruk Kavurmacı tahliyesi ile ilgili “Tamamen siyasi otoritenin beklentileri ve talimatlarıyla gerçekleşmiştir” düşüncesinin MHP’deki karşılığı “AKP’ye fatura kesildiğini söylemek hem makul, hem meşru, hem de mantıki bir değerlendirme değildir” olsa gerek…

Gel de ‘Referandum ortaklığı damada takıldı’ diye düşünme…