GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Işıl Öztürk BULUT
YAZARLAR
15 Nisan 2021 Perşembe

Eğitimde yepyeni bir çağ başlıyor

Eskiye bağlı, eskiden, yani geçmişin tecrübelerinden faydalanan ve yeniliklere karşı şüpheci bir bakış açısı geliştiren bir nesil olarak bunu kavrayıp kabullenmemiz elbette çok zor.

Fakat yaşadığımız küresel salgın bizi bazı değişikliklere yönlendiriyor; daha doğrusu zorluyor…

Ve bu zorunluluk kaçınılmaz!

Kendini sakınmak, kalabalıklardan uzak durmak ve dolayısıyla salgına karşı korunarak varlığını sürdürmek isteyen insan nesli bir savaşın içinde…

Fakat bu savaş sadece varlığını korumakla sınırlandırılamaz. Kendini geliştirmeli de insan aynı zamanda…

Yeni çağı, yeni sistemi ve yeni dünyayı yakalamalı…

Bunun en iyi ve tek yolu ise eğitim…

Pekiyi, yaşadığımız bu küresel salgın döneminde eğitim nasıl bir hale büründü? Eğitim teknolojilerinde ne yönde bir değişim başladı?

Uzaktan eğitim dediğimiz süreçler gerçekten kontrolsüz, film ve izleyici kültürü gibi etkileşimsiz mi sürdürülüyor?

Yoksa yepyeni bir dijital bakış açısıyla karşılıklı iletişime, uygulamalara ve kontrole açık bir teknoloji mi yükseliyor...

Evet, hazırlanın; eğitimde yepyeni bir çağ başlıyor! Zira artık hiçbir şey eskisi olmayacak…

Covid-19 küresel salgını 1,6 milyara yakın öğrenciyi etkileyerek, klasik eğitim yöntemlerini geri dönüşü olmayacak şekilde değiştirdi. Bundan böyle klasik eğitim yöntemleri, gelişen uzaktan eğitim teknolojileri sayesinde gelecekte hibrit modellerde gerçekleşecek. Hibrit modeller hem yeni teknolojileri kullanacak hem de klasik yöntemlerden faydalanacak.

İşte tam da burada… Karşımızda öyle bir eğitim teknolojisi ürünü çıkıyor ki, dikkat kesilmemek mümkün değil…

“Öğretmen ve Öğrenci Etkileşimini” sağlayan yepyeni bir eğitim platformu “myViewBoard” …

İyi de nedir bu myViewBoard?

Hemen açıklayalım…

Geçtiğimiz hafta İCT Medya Genel Yayın Yönetmeni Murat Pehlivan’ın hazırlayıp yönettiği “Açık Açık” programında dünyanın sayılı monitör üreticileri arasında olan ViewSonic’in Türkiye, Orta ve Doğu Avrupa Bölge Müdürü Hasan Koçyiğit’e yönelttiğim sorularla tanıdım “myViewBoard Platformunu…”

Hani o uzaktan eğitimde korktuğumuz etkileşimsizliği ve kontrolsüzlüğü tamamen ortadan kaldıran; öğretmen öğrenci ilişkisini interaktif olarak kurabilen yepyeni bir dijital monitör myViewBoard …

En önemlisi de hiçbir yazılım kurulumu gerektirmiyor bu platform. Öğretmen ve öğrencilere birer interaktif tahta sunarak, görüntülü, gerçek zamanlı ve ortak çalışma yapılmasını mümkün hale getiriyor. Öğrencilerin etkileşimli bir şekilde eğitimlere katılabilmesini de teşvik ediyor.”

“myViewBoard Classroom”, Gerçek bir sınıfın dijital ikizini oluşturarak Öğretmenlerin hem dersi ve hem de sınıf bilgilerini ayrı ayrı takip edebilmesini mümkün hale getiriyor. Bu yeni platformda öğrencilerin derse ilgisi çok net bir şekilde ölçümlenebilirken, soru sormak isteyen öğrencilere ve grup çalışmalarına da imkân sağlıyor. Öğretmenler bir ekranda sınıfı takip ederken, diğer ekrandan da eğitim içeriklerini takip edebiliyorlar. Bu şekilde öğrencilerin tümünün görülebilmesi de mümkün hale geliyor.

Uzaktan eğitimde kusursuz denge
Bu yeni eğitim platformu ile ilgili olarak ViewSonic’in Türkiye, Orta ve Doğu Avrupa Bölge Müdürü Hasan Koçyiğit, “myViewBoard sadece bir interaktif beyaz tahta yazılımı değil. Farklı birçok çözümün bir araya geldiği, bağımsız ekosistemlerle birlikte çalışabilen eşsiz bir platform. Dünyada iki milyonun üzerinde kullanıcıya sahip olan myViewBoard ekosistemi, örgün ve uzaktan eğitim arasında kusursuz bir denge oluşturuyor. Mekân farketmeksızın bilgi aktarımını kolaylaştıran bu sistemle öğrencilerin derse katılımını da çok yüksek seviyelere çıkarabiliyor. Dersler ister sınıf içerisinde ister dışarısında olsun rahatlıkla aktarılabiliniyor. “myViewBoard” ekosisteminin sunduğu araçlar ve dersler fiziksel ve sanal sınıflar arasında istenildiğinde geçiş yapılabilmesini mümkün hale getiriyor”  açıklamasını yapıyor.

Gerçekten bu yenilik bir bakıma bizim çocukluğumuzun bilim kurgu filmlerinin gerçeğe dönüşmesi…

Yaşadığımız bu salgın döneminin bütün korkularını yenmemizi sağlayacak ve en kıymetlilerimizin yani çocuklarımızın geleceği ile ilgili merak ettiğimiz sorularımızı tek kelime ile cevaplayacak olan bu platformu takip edelim lütfen.

21 Haziran’a Kadar Ücretsiz
Hasan Koçyiğit’ ten platformla ilgili olarak bir de Türkiye müjdesi var. Koçyiğit, “Küresel salgın nedeniyle “myViewBoard” ekosistemini Türkiye’de ücretsiz olarak kullanıma sunduk. Türkiye’de “myViewBoard” Ekosistemi kullanmanın hiçbir koşulu bulunmuyor ve bu süreçte üye olan herkes sistemimizden ömür boyu ücretsiz olarak faydalanabilecek. Bu fırsattan yararlanmak isteyenlerin 21 Haziran’a kadar myviewboard.com adresine girip kayıt yaptırmaları yeterli olacak”…Teşekkürler Hasan Koçyiğit...

Eğitimdeki bu teknoloji atılımı bence takdire ve takibe değer…