GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ayda ÖZEREN
YAZARLAR
26 Aralık 2020 Cumartesi

EYYYY 2021!

2020…

Pek havalı başlamıştın.

Sana çok bel bağlamıştık. Bir kere çift sene idin. Herkes senin uğur getireceğine inanıyordu.

Uğur, şans, kısmet, para, pul getirmen gerekiyordu.

Üstelik tekrarlı sayılardan oluşuyordun. Bu da çok iyiye işaretti öyle derlerdi bindokuzlü yıllarda.

2 ve 0”ın ayrıcalığıydı bizim beklediğimiz…

Basitti isteklerimiz, öyle sanmıştık biz geçen yıla veda ederken. Yeni olan çok olan büyük olan her şeye aş erdiğimiz gibi arsızca ağzımızın sularını akıta akıta dileklerimizi sıralamıştık peşi sıra…

Ahhhh 2020!

Ayrıcalığı ve basitliği başka bir şekilde gösterdin bize.

Biz kendimizi önemli filan sanıyorduk. Dünyanın da doğanın da hâkimi sanıyorduk. Her şeyi kontrol edebileceğimizi düşünüyorduk. Paranın ve gücün her şeyi satın alabileceğini zannediyorduk.

Duvar gibi çarptın bize.

Elin tersi gibi sert, üstün en altı gibi dibin dibi oldun.

2020 senden hiç hoşlanmadık. Daha ilk aydan başladın mızıkçılığa. Her gün başka bir korku filmi her gün başka bir terör izlettirdin.

Yediden yetmişe hepimiz nefret ettik senden…

Sona ermenden dolayı gayet memnunuz. Umarım barındırdığın onca kötülükleri beraberinde tarihe gömersin.

Eyyyy 2021 !

Baştan mutabık kalalım...

Tüm insanlık için öncelikli ve acil ilk dileğim şu virüsün 2020 yılıyla birlikte tarihe gömülmesi. Çok fazla değil istediğim, geçen yıl nasıl aniden geldiyse bu yıl hemencecik gitsin.

Geldiği gibi, geldiği hızda, geldiği şekilde yok olsun.

Aşıyı- ilacı bulanların, hastalıkla cansiperane mücadele veren sağlık çalışanlarımızın zihinleri aydınlık, sağlıkları külçe altın gibi olsun.

İnsanlık iyilik için birlik olsun.

Kavganın, kargaşanın, benmerkezciliğin bir şey kazandırmadığını görmelerini sağla.

"Yurtta sulh, Cihanda sulh" ilkemize sadık kalacaksın. Bu yıl kayıp yaşamak istemiyoruz. Gencecik canların ama sınırda ama sokakta yitip gitmesine müsaade etme...

Dünyada hala açlıktan ölen milyon çocuk varken “dünyanın kaynaklarını israf eden çoğunluğa” ölçülü tüketme ve paylaşma konusunda yol göster.

Zorla toprağından kopartılan ailelerin barınacak evleri, uğruna mücadele edecek vatanları olsun.

Aklın yolu bir biliyorsun. Gözü dönmüşlere, gözünü hırs bürümüşlere bu dünyadan sadece bir tane olduğuna ve “birlikte yaşamak zorunda olduğumuz bir cennet” olduğuna dair akıl sağlığı ver. Geçici olduğumuzu ve bir gün toprağa karışacağımızı unutturma.

Kimse yuvasından tarlasından işinden olmasın.

“ÖNCE KARINLAR” doyacak. Unutma.

Herkesin sağlıktan sonra istediği biraz da refah. Kimsenin gelecek endişesi kalmasın. Elindeki fazlayla dünya için, insanlık için iyi bir şeyler yapmaları gerektiğini bol bol hatırlat.

Hayatın paylaştıkça çoğaldığını hala anlamayan varsa anlayanlar öğrenemeyenlere anlatsın bu yıl.

Siyasetçilerin, bürokratların bağırmadan konuşmaları mühim. Liderlerin Dünya için bir araya gelmelerini ve uzlaşmalarını istiyorum bu yıl.

Ötekileştirmeden herkesin herkesi kucaklamasına imkân ver. Ne kadınların ne hayvanların ne de kendini korumada acizlerin şiddete maruz kalmasını kabul etmiyoruz artık. Yapanların yanına kar kalmayacak 2021’de.

Şiddet, hiddet, dayatma, zorlama kelimelerini cümle içinde kullanmayacağız.

“Hoşgörü ve Empati”...

Tüm insanlığın bu iki kelimeyi iyice damarlarına kadar idrak etmelerini sağla mesele önemli...

“Sevgisini gösterebilen ve SAYGI duyan” bir toplum istiyorum. Söylediklerinin arkasında duranlarla, düşüncelerini özgürce ifade edebilenlerle, korkmadan kendini yaşayanların içinde adalet ve hukukun duyarlılığıyla bir bütün olmak istiyorum.

Hakkımı aramak için sesimi yükseltmek, edepsiz olmak, kavga etmek istemiyorum. Kimsenin hakkında gözüm yok. Herkes uzlaşabilsin, herkes kazansın.

Kimsenin aklı kimsede kalmasın. Herkes sahip olduklarının değerini bilmeyi öğrensin, nasip olunanlara da şükretmeyi bilsin bu yıl.

Çocuklarımız için de istediklerim var. Ormanlar yanmayacak ve yok edilmeyecek. Avm,yol, köprü için doğayı katletmeye gerek yok bir çok örneği Dünyada mevcut. Daha çok örnek olsun istiyorum doğayla iç içe olmak istiyorum. Çocuklarımıza daha çok kültürel miras doğadan parça bırakmak istiyorum. Evlerde aylardır mahsur kalan milyonlarca çocuğun ormanlarda kumsallarda doya doya koşmalarını görmek istiyorum, kahkahalarını duymak istiyorum.

Eğitim şart. Her çocuğun eğitime ama gerçek, çağdaş, ilme ve bilime odaklı eğitime ihtiyacı var. Zaten koca bir sene kaybettik bir nesil kaybetmeyelim. Kolları sıvayalım, herkes ana-baba-öğretmen-okul yönetimi el ele işbirliği içinde olsun.

Virüs kurbanı sınav mağduru olmayan akılcı yaratıcı çocuklar çoğalsın.

En az 2 dil öğrensin bol bol okusun keşif yapsın. DÜNYA vatandaşı olsun. 

Büyüklerim için dileklerim ise sağlıkla büyük bir hareketlilik içerisinde elden ayaktan çekilmeden ikinci baharlarını hobileriyle arkadaşlarıyla sevdikleriyle yalnızlık nedir bilmeden geçirsinler.

Kendim için bir kaç özel ricam da olacak elbette…

Çok basit...

Ailemi, dostlarımı, okurlarımı, mahallemi, şehrimi, ülkemi, dünyamı içinde olduğum her şeyi seviyorum.

Faydalı olmayı seviyorum. Gülümsetmeyi, el vermeyi, yardım etmeyi, değer katmayı seviyorum.

Hayatı seviyorum. Sevmeyi seviyorum.

İçinde dâhil olduğum her şeyle birlikte benim ve tüm sevdiklerimin Akıl- Beden ve RUH sağlığımızı koru yeter...

Sevgili 2021 !

2020'dan çok çektik sen çektirme. Halden anlayacağına eminim...

Sevgi ve Saygılarımla

Amin…