GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Nüvit TOKDEMİR
YAZARLAR
25 Nisan 2019 Perşembe

Derslik!

Geçmişten günümüze yaşamın her adımında gördüklerimiz birer öğreti, ders çıkarılması gereken olaylar ve gelişmeler...

Siyasette, sanatta, kültürde, sosyal ve sporda, diğer tüm alanlarda yaşadıklarımızdan öğrendiklerimiz kadar ders çıkarılması gerekenlerden; o derslere karşı doğru mücadelenin ya da doğruyu yapmaya ne denli yönetildiğinin sorgulanması söz konusu mudur? Yoksa olaylara “her şey olacağına varır” ya da “büyüklerimiz gereğini yapar” yaklaşımıyla mı bakılmıştır?

Sorulara verilecek yanıtlar bile ibretlik ve dersliktir oysa!..

Yaşadıklarımız ülkemiz demokrasisine geçmişte vurulan ağır darbelerden çıkarılması gereken derslerden bir sonuç alınmadığını gösteriyor...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı, linç girişimini başka nasıl anlatabilirsiniz ki!..

X

Salt siyasette değil, tüm alanlarda ders almıyoruz söyleminin örneklerini, sporda çoğaltabiliriz örneğin...

“Düşerken ders çıkarmayanlar” diyerek, sözü Göztepe ve Bucaspor’a getirelim...

X

Efsane Göztepe’nin ilk şirketleşmesinler eriye eriye nasıl amatör lige düştüğünü...

Yıllarca mücadele verilip profesyonel liglere dönemediğini ve Aliağaspor’u satın alıp bugün bulunduğu Süper Lig’e gelişine dek verilen mücadeleleri anımsayanlar işin tüm ayrıntılarını iyi bilirler!

O nedenle çok gerilere gidip, ayrıntılı bir sorgulama bu köşeye sığmaz...

Bugün yaşananların neler olduğuna bakmak, yönetimsel hataları irdelemek, Başkan Mehmet Sepil’in Bakış açısını sorgulamak olasıdır...

Örneğin sezon başında bir önceki yılın başarı grafiğine bakmaksızın yapılan teknik adam seçimi; transfer yanlışları ve ilk devrede sıkıntıyı giderecek adımların atılamayanı; zorlu sürece girilirken üç teknik adam değişimi yapmak sıkıntının doğurgan nedenleri olarak adlandırılabilir. Sorunlar büyüyüp takım düşme hattına girince de artan stresle futbolcuların vefakar taraftarla ikili tartışmaya girmesi, işin kavga boyutuna girmesi, kadro dışına varan gelişmeler ne yazık kı ağır sonuçlar doğurdu.

Böylesi bir ortamda Başkan Sepil ortada yok. Kendisi olmayınca ekibinden gerekli müdahaleler de yok. Yani sanırsınız ki Göztepe sahipsiz!

Neşteri kim vuracak, ameliyatı kim yapacak da hastanın sağıltımı sağlanacak?

Anladık statkonusunda çalışılıyor, altyapı tesisleri ivme kazandı...

İyi de profesyonel takım gidiyor, siz neredesiniz?

Geçmişinizden ders altmışlığınız yok mu? Yoksa siz de, “zaten stadımız yeni sezona yetişmeyecek, düşelim, bir dahaki sezona güçlenerek çıkar, yeni stadımızda oynarız” diye mi düşünüyorsunuz?

Eğer öyleyse, şu gözlü yaşlı futbolculara ve o büyük taraftara yazık!

X

Bir başka örnek Bucaspor...

35 yıldır profesyonel liglerde mücadele eden...

Bir dönem kendi yapısıyla tesisleşen, altyapısıyla yıldızlaşan ve dikkatleri üzerinde toplayan Bucaspor artık profesyonel liglerde yok!

O güzelim topluluk takımın Süper Lig’e çıkmasıyla sanki kabus yaşadı!

Parayı gören akbabaların üzerine çöktüğü o güzelim yapı, gelenin bir parça koparıp gitmesiyle ortada bırakıldı; belediyenin üzerine yıkmaya çalıştılar olmadı. Mali destekler sağlansa da yetmedi. Süper Lig günlerinde yapılan büyük yanlışlar, aşırıtransfer harcamaları adeta bugünlerin hazırlayıcısı oldu...

Süper Lig’den düşerken yaşadıkları ders olmadı. Bucaspor’dan aldıklarıyla ortadan kaybolanlar bir daha geriye dahi bakmadı...

Ve o güzelim yapı çöktü gitti...

Olan Bucaspor’a oldu...

X

Anlayacağınız yaşadıklarından ders çıkarmayanlar köklü yapıların çöküşünü hazırlıyor...

Sağlam durmak gerekiyor...