GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Harun ÖZDEMİR
YAZARLAR
13 Nisan 2019 Cumartesi

31 Mart’ın sonunu görebilmek

CumhurbaşkanıErdoğan, 12 Ocak 2019’da AK Parti’nin 504.000 üyesinin seçmen kütüklerine yazılmadığını açıkladığında TV karşısında hakikaten çok şaşırdım.

Adeta beynimin yandığını hissettim.

Erdoğan bu açıklamayı, muhalefetin “Hayali seçmenler yazılmış!” iddialarına yanıt vermek için yapmıştı. Aynı konuşmasında “Seçmen kayıtları konusunda asıl mağdur Ak Parti’dir” de dedi!

O günden beri hayretler içindeyim!

Ak Parti Genel Merkezi; kaydedilmemiş üyelerini bir birbelirlediğine ve sayının 504.000 olduğuna göre bunları online hızı ile teşkilatlarına bildirmiş ve hepsini itiraz süresi geçmeden kaydettirmiştir diye düşündüm.

Muhalefet tarlalara, top sahalarına, bazen bir eve 41 kişinin kayıt yapıldığının listelerini… kamuoyu ile paylaşırken diğer taraftan da itirazlarını seçim kurullarına iletmekteydi.

Beklentim, Ak Parti’nin de kaydedilmemiş üyelerinin tek tek isimlerini listeler halinde açıklayacağı ve seçim kurullarına ileteceği yönündeydi!

Heyhat!

Günler ve haftalar geçti, kimseden ses yok!

İtiraz süreleri de doldu!

Sayın Erdoğan’ın yüksek tondan kulakları zorlayan itirazını Ak Parti ve yandaş medyanın ciddiye alacağını ve gerçekleri bir bir dünya aleme duyuracağını çok bekledim!

O da olmadı! 

Ak Parti teşkilatlarının metal yorgunu olduğuna inanabiliriz. Ama Ak Parti medyasının sessizliğini anlamak çok zor.

Bu aymazlığı hayra yoramıyorum!

-Ya maaşlarına zam isteyen medya çalışanları sessiz bir direnişteler, biz göremiyoruz!

-Ya seçim sonrasında yaşanabilecek olası bir yenilgiye şimdiden gerekçe hazırlanıyor, bizim haberimiz yok!

-Zayıf ihtimal ise Sayın Erdoğan’ın verdiği bilgiler doğru değil! Parti ve medyanın sessizliği bundan!...

Hangisi doğru?!

Hala beynimden dumanlar çıktığına göre demek ki başka olasılıklarda var ama onu da ben düşünemiyorum!

Tam kendime gelir gibi olmuştum ki Yüksek Seçim Kurulu başkanıSadi Güven’in 22 Ocak 2019’da “Hayali seçmen yok!” açıklaması TV ekranlarından ilan edildi ya, ben oldum pelte!

Hanımın yardımıyla kendime geldiğimde aklıma gelen ilk soru “AcabaYSK başkanı hayali seçmen yok!” derken, kimin şikayetine yanıt verdi?!

Hala yanıtın kime verildiğini çözemedim.

Şimdilerde siyaset aleminin gündeminde hayali seçmen veyasilinmiş seçmen gibi bir konu yok!

Sanki mevzuileride uyandırılmak üzere uykuya yatırılmış gibi!

Ak Parti teşkilat yetkililerinin tamamının birinci elden hazır bulunduğu bir toplantıda parti genel başkanı ve Cumhurbaşkanı tarafından bu açıklama yapıldığında, çok geçmez, 24 saati bulmadan 504.000 üyenin tek tek isimleri adresleriyle birlikte Yüksek Seçim Kuruluna ve taşra teşkilatlarına iletilirdi.

Sonra da kamuoyuna açıklanırdı.

Ama olmadı!

Bunların hiçbiri yapılmadı! 

Acaba Sayın Erdoğan’ın açıklamaları mı doğru değildi yoksa 504.000 seçmen Ak Parti teşkilatlarının umurunda mı değildi?

504.000 dendiğine göre bu sayı bir bir toplana toplana bulunmuştu. Şimdiye kadar kayıp üye ve seçmen listeleri kitapçık olup çoktan sokak aralarına, evlere kadar dağıtılmış olurdu…

Eskiden olsaydı böyle olurdu…

Ne yazık ki, şimdilerde kimseden ses yok!

İnsan ister istemez, bu aymazlığa bakıp seçimlerin nasıl bir sonuç doğuracağını merak ediyor.

Muhalefet partileri, ev ev, ahır ahır, top sahası, mera, henüz inşa edilmemiş havadaki konutlara… varıncaya kadar yapılan seçmen kayıtlarına itirazlarını isim isim açıklarken, Ak Parti’nin hiçbir liste açıklamaması insaf sahibi ve demokrasi tutkunu yurttaşları endişelendirmedi mi?!

Biri; Sayın Erdoğan, zaafa uğramaya başlayan partideki durumunu güçlendirmek için “Partili Cumhurbaşkanlığı” sistemini getirdi, derse itiraz etmeyeceğim.

Çünkü bu rakamlar kimsenin umurunda değil!

Sayın Erdoğan eski gücünde olsaydı, partiyi bir günde hizaya getirir, 504.000 seçmenin kimler olduğunu teşkilat görevlilerine bir bir ezberletirdi.

Bu da olmadığına göre Ak Parti’de tepeden tırnağa ciddi bir yorgunluk var!

Ya bu rakamlar doğru değil, ya da aymazlık tavan yapmış durumda.

Bunun başka bir açıklaması yok!

NOT: Bu yazı 26 Şubat 2019’da yani 47 gün önce yazıldı ve bu köşede yayımlandı. Bugün 13 Nisan 2019. Biz aşikar gerçekleri çekinmeden en net ifadelerle açıklamıştık. Belki uyuyanlar uyanır diye. Ne yazık ki Sayın Erdoğan bile 504.000 seçmenin listelerden silindiği söylemini unutmuş görünüyor.

Daha ben ne diyeyim size! Kimsenin bu sondan kaçmaya ne mecali ne de enerjisi kalmış. O zaman İstanbul’u Ekrem İmamoğlu’na teslim etmekten başka çıkış yolu yok!