GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
13 Haziran 2019 Perşembe 20:17

Yurt dışına kaçtı iddialarına ne yanıt verdi?

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Mert Optik Genel Müdürü Mert Pala yurt dışına kaçtığı iddialarına yanıt verdi. Pala, “Hiçbir yere gitmedim, buradayım” dedi.

EGEDESONSÖZ- Türkiye genelinde birçok mağazasıyla gözlük sektörünün tanınmış markası olan Mert Optik’in Genel Müdürü ve İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mert Pala, tüm ticari haklarını ve mal varlığını satarak yurt dışına çıktığına ilişkin ortaya atılan iddiaları kesin bir dille yalanladı.

Pala, “Böyle bir haberin kaynağında muhtemelen bizden reklam isteyen fakat umduğunu bulamayan ve gazetecilik mesleğinin itibarına zarar veren birileri var. Güney Kıbrıs’ta olduğum söylenmiş. Evet yıllardır Kuzey Kıbrıs’tayım. İzmir’e buradan sık sık gelip giderek işlerimi düzenliyorum. Birkaç ödeme için fedakarlık yaparak elden bir mal çıkarmamın ardından üstüme bu şekilde gelinmesine anlam veremedim. Ben Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde huzurlu bir hayatı seçtim. Tekrar ederek söylüyorum. Hiçbir yere kaçmadım. Her hafta İzmir’e gelip gidiyorum ve işimin başındayım. Hatta İzmir’e gelişlerimi de İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu’nun toplandığı günlere denk getiriyorum. Benim ve firmam aleyhine yazılı basında yer alan asılsız haber ile ilgili yasal işlemler başlatıldı, gereği neyse yapılacaktır” açıklamasında bulundu.

İzmir’in güzide basın mensupları ve yöneticileri olduğunun altını çizen Pala şöyle devam etti; “Ancak her sektörde olabileceği gibi maalesef bu sektörde de yanlış kişiler olabiliyor. Çıkarlarına ters düştüğü için bu tür yalan ve itibar sarsıcı haberlerin kolayca yayınlanmasını kınıyoruz.”