GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
4 Mart 2021 Perşembe 08:42

Vatandaşlar, lokantalara hücum etti: Çorbamıza kavuştuk!

Lokantaların açılışının ikinci gününde binlerce İzmirli, lokantalara koştu, hasret kaldığı lezzetlerle hasret giderdi. Bir vatandaşın "Sabah çorba içmeyi özlemişiz. Çorbamıza kavuştuk" sözleriyle duygulanan Lokantacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, esnafını uyardı: "Aman dikkatli olun, hata yapmayın. Üçüncü kapanmayı kaldıramayız."

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen pazartesi akşamı lokantaların saat 07.00-19.00 saatleri arasında, 12 saat boyunca açık olacağını, müşteri kabul etmeye başlayacağını duyurmasından itibaren lokantacı esnafında heyecan yaratmıştı. İki gündür lokantalar, yüzde 50 kapasiteyle hizmet vermeye başlarken, müşterilerin de en az esnaf kadar heyecanlı olduğu gözlerden kaçmadı.

BAŞKAN YENİCE, LOKANTALARI TEK TEK GEZDİ
İzmir Lokantacılar Odası ve Türkiye Lokantacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, iki gündür kentteki pek çok lokantayı ziyaret ederken, gördüğü, bizzat tanık olduğu görüntüleri anlattı. İnsanların dışarıda yemek yemeyi, lokantacı esnafının müşterilerini ağırlamayı özlediğini belirten Yenice, "Esnafımızın kararan yüzü, nihayet gülmeye başladı. Müşteriler, hasret kaldıkları tatlara hücum etti. En çok da çorbayı özlemişler. Bir vatandaş, çorbasını kaşıklarken,'"Sabah çorba içmeyi özlemişiz. Çok şükür çorbamıza kavuştuk!', ifadesini kullandı. Çok duygulandım" dedi.

BU SERBESTLİĞİ SUİİSTİMAL ETMEMEK LAZIM
İzmir'deki lokantaların, iki gündür, öngörülen müşteri kapasitesi ölçüsünde çok büyük bir heyecanla hizmet vermeye başladığını belirten Başkan Aykut Yenice, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Esnaf olarak biz de bu ortamı özlemişiz. Hepimiz çok heyecanlıyız. Fevkalade bir durum yaşıyoruz. Lokantaların açılmasıyla birlikte olumlu dönüşler aldık. İçinde bulunduğumuz durum, toplum bilincini gerektiren bir durum haline geldi. Artık bu serbestliği suiistimal etmemek lazım. Hem esnaf tarafından, hem de müşteri kanadından... Eğer yanlış yaparsak, Haziranda yaşadıklarımızı tekrar yaşarsak, işin tadı kaçar; üçüncü kapanmayı kaldıramayız. İçkili restoranlarımız, saat 19.00'dan sonra hizmet veremeyecek. Bu bir eksiklik. İnşallah iki hafta sonra, pandemi rakamları da aşağıya düşmüş olur, içkili lokantalarımızın açık olduğu saat dilimi de genişletilir."

AĞZIMIZIN TADI BİR DAHA BOZULMASIN
Esnafa ve vatandaşlara, her defasında "Lütfen kurallara uyalım" çağrısı yapan Türkiye Lokantacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Otokontrolü sağlamamız şart. Tekrar işyerlerimizin kapalı olduğu günlere dönmemek için buna mecburuz. İnsanlarımız, özledikleri lezzete koştular. Çorbadan başlayarak, özlemini çektikleri tüm tatları tattılar. Lokantacı da, müşteri de yeniden buluşmanın keyfini çıkardı. Dilerim ağzımızın tadı bir daha bozulmaz."