GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
14 Şubat 2019 Perşembe 10:51

Vakıflar Müdürlüğü’nde ihale zamanı: 2 yılda yap 30 yıl kullan!

İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Buca’nın Tınaztepe Mahallesi’nde yer alan 625 metrekare büyüklüğündeki arsa için ihale kararı aldı. Araziye 2 milyon 854 bin 466 TL’lik tahmini bedel biçildi. Ayrıca iş süresi noktasında da, ‘2 yıl projelendirme ve inşaat süresi de dahil olmak üzere toplam 32 yıl’ bilgilendirmesi yapıldı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Buca’da bulunan ve mülkiyeti kendilerine ait olan bir arsa için ihale kararı aldı. Tınaztepe Mahallesi’nde yer alan taşınmazın konut imarı taşıdığı belirtildi. 625 metrekare büyüklüğündeki arsa için 2 milyon 854 bin 466 TL’lik bir tahmini bedel uygun görüldü.

6 Mart Çarşamba günü saat 10:00’da gerçekleşecek ihaleyi kazanan tarafa bazı yükümlülükler iletilecek. Vakıflar Meclisi’nin geçmişte aldığı kararlardan maddeler ilanda yer aldı.

Ayrıca söz konusu taşınmazın kullanımına dair verilen bilgiler verildi. Buna göre; ‘İşin süresinin ve kira ödemelerinin yer teslimi tarihinden itibaren başlaması’, ‘İşin süresinin, 2 yıl projelendirme ve inşaat süresi de dahil olmak üzere toplam 32 yıl olması’, ‘Kira bedellerinin; İlk yıl (yer teslim tarihinden itibaren) aylık 500 TL, 2’nci yıl bir önceki yılın kira bedelinin ÜFE oranında arttırılması, 3’üncü yıl 8 bin 150 TL + önceki 2 yılın ÜFE artışı TL kira alınması olarak belirlenmesi’, ‘4’üncü yıldan 32’nci yılın sonuna kadar her yıl bir önceki yılın kira bedelinin ÜFE oranında arttırılması’ gibi maddeler ilana yazıldı.