GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
8 Temmuz 2020 Çarşamba 13:08

Türkiye'de bir ilk... Seyyar satıcılar İzmir’de örgütlendi

Türkiye’de bir ilk olan Seyyar Satıcılar Derneği’nin Başkanı Evren Laçin, 1.5 ayda 600 üyeye ulaştıklarını belirterek, “Amacımız, sokakların huzur ve barış ortamına kavuşmasını sağlamaktır. İleride biz de oda olmak istiyoruz. Zabıtayla seyyar satıcıların karşı karşıya gelmediği bir düzen istiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu konuda bizlere son derece olumlu yaklaşım gösteriyor” dedi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – İzmir’de bir ilke daha imza atıldı. Her gün zabıtaların peşinden koştuğu seyyar satıcılar, resmen örgütlendi. 24 yıldır seyyar satıcılık yapan Evren Laçin’in önderliğinde kurulan İzmir Seyyar Satıcılar Derneği, 1.5 ayda 600 üyeye ulaştı. Tüm seyyar satıcıları, İzmir Seyyar Satıcılar Derneği altında buluşturmayı hedeflediklerini belirten Başkan Laçin, “İzmirlilerin bize kötü gözle bakmasını istemiyoruz. Zabıtalardan kaçmaktan yorulduk. İzmir Büyükşehir’in yönetmelikleri çerçevesinde, herkesle barışık insanlar olarak işimizi yapmak istiyoruz. İleride oda olup, esnaf statüsü kazanmak istiyoruz” dedi.

HALKIMIZ BİZİ ÇOK SEVİYOR
Eşrefpaşa’da Birleşmiş Milletler Caddesi’nde dernek binasını açtıklarını anlatan İzmir Seyyar Satıcılar Derneği Başkanı Evren Laçin, kuruluş amaçlarını ve hedeflerini şu sözlerle anlattı:

“Türkiye’de ilk defa seyyar satıcılar derneğini kuran biz olduk. İzmir’de sokakta satış yapan kaç kişiyiz? Sokaklarda kimler var? Bunların envanterini çıkarıp hepsini çatımız altında buluşturacağız. Arkadaşlarımız, artık zabıtayla karşı karşıya gelmesin istiyoruz. Vatandaşlarımızın bize yanlış gözle bakmasını da istemiyoruz. Halkımız emin olsunlar ki, biz dostuz. AVM’de 100-150 liraya alacakları bir eşyayı, bizden 20 liraya temin edebiliyorlar. Halkımız, seyyar satıcıları seviyor ve önemsiyor. Böyle olmasaydı, seyyar satıcılar çoktan yok olur giderdi. Örnek bir dernek olmak, herkesin takdirini kazanan davranışlar sergilemek, en önemli idealimizdir.”

BÜYÜKŞEHİR’DEN OLUMLU YAKLAŞIM
Seyyar satıcıların, yaz kış, yağmur çamur demeden tüm zorluklara rağmen, evlerine ekmek götürmek için çalıştığını belirten Evren Laçin, “Sokaklar, girişimciliğin fidanlığıdır. Sokaklar, istihdam alanıdır.  Milyonlarca insanımız geçimini seyyar satıcılıkla kazanmaktadır. Bunu kimse inkar edemez” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Zabıtayla seyyar satıcıların karşı karşıya gelmediği bir düzen istiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu konuda bizlere son derece olumlu yaklaşım gösteriyor. Belediyemizle birlikte hareket edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Önümüzdeki süreçte seyyar satıcılık anlayışı, yeni bir kimlik kazanacak”