GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
5 Aralık 2019 Perşembe 12:21

Türk-İş: O ücretin altına masaya oturmayız!

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay asgari ücret pazarlıklarıyla ilgili iddialı bir açıklamada bulundu. Atalay 2.578 TL altında bir miktarın pazarlığını yapmayacaklarını söyledi. Atalay, "O masaya oturmayız" dedi. Yıllık enflasyonun yüzde 12 çıkması beklenirken Atalay, en az yüzde 27 zam konuşulmadan masaya oturmayacaklarını söylüyor.

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulundu. Atalay 2578 TL altında bir rakamın konuşulduğu pazarlık masasına oturmayacaklarını söyledi.

Atalay bugün Ankara'da yaptığı açıklama şu ifadeleri kullandı:

Bundan bir hafta evvel HAK-İŞ, DİSK ile görüştük. Bir basın toplantısı yaptık. Komisyonu tespit ettik ne olması lazım dediler. Elimizde bir veri var 2578 TL yaşam maliyeti. Bir kişinin yaşam maliyeti 2578 TL.

Nasıl bulundu bu rakam bilmiyorum. Bunun altında bir şey konuşmazlar. Sendikalar bunun üstünde konuşurlar. Biri çıkmış 10 bin TL olsun diyor.

Bir sendika açıkladı 3.200 TL olsun diyor. Bunun kararını tespit komisyonu verecek. DİSK'in HAK-İŞ'in yöneticileri ile beraber ortaklaşa konuşacaklar. Bu rakamın üstünde bir pazarlık yapacaklar.

Müspet bir şey olursa TÜRK-İŞ yönetiminden arkadaşlar getirirler ama bu rakamın yanında veya altında bir şey olursa, Nazmi Bey'e söyledim (Irgat) Bize de getirmenin bir anlamı yok o masada oturmayız. O masada bulunmayız.