GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Ekim 2021 Cuma 13:07

Torbalı'da ilçe başkanından flaş iddia: E-Devlet'e girdi AK Parti'li çıktı

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Torbalı İlçe Başkanı Seradır Havsut, 'E Devlet' üzerinden yaptığı üye kaydı sorgulamasında AK Parti üyesi olarak gözüktüğünü iddia etti. Yapılan işlemin evrakta sahtecilik olduğunu iddia eden Havsut, "İşin peşini bırakmayacağım. Sonuna kadar takipçisi olacağım" dedi.
Son dönemlerde 'erken seçim' söylemlerinin artması sonrası birçok parti üye kayıt çalışmalarına hız vermişti. Bir çok parti için 'hayali üye' ve 'habersiz üye' iddiaları ortaya atılırken, konuyla ilgili kritik bir iddia ise Torbalı'dan geldi.
Torbalı Güncel'in haberine göre AK Parti'den ayrılan Ali Babacan tarafında kurulan Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi'nde, Torbalı ilçe başkanlığını yürüten Serdar Havsut, 'E Devlet' sorgulamasında büyük bir sürpriz ile karşılaştı.
DEVA Partisi ilçe başkanı olmasına rağmen sorgulamada ilçe başkanlığı yaptığı süre içerisinde 'AK Parti üyesi' olarak kayıtlı gözüktüğünü iddia eden Havsut, “DEVA Partisi İlçe Başkanı olduğum dönemde AK Parti’ye üye yapıldım. Bunun adı evrakta sahteciliktir. İşin peşini bırakmayacağım. Sonuna kadar takipçisi olacağım. Maddi manevi tazminat davası açacağım. Bu yapmış oldukları uygulama ile anca kendilerini kandırırlar. Böyle bir şey olamaz” ifadelerini kullandı.