GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
11 Eylül 2019 Çarşamba 12:11

Torbalı’da Muharrem ayı birlikteliği

Torbalı Belediyesi birlik ve dayanışma ruhuna Muharrem Ayı'nda düzenleyeceği etkinliklerle de katkıda bulunuyor. Bu kapsamda yarın akşam özellikle Alevi vatandaşların yoğun yaşadığı Türkmenköy Mahallesi'nde Aşure etkinliği düzenlenecek.

Torbalı Belediyesi birlik ve dayanışma ruhuna Muharrem Ayı'nda düzenleyeceği etkinliklerle de katkıda bulunuyor. Bu kapsamda yarın akşam özellikle Alevi vatandaşların yoğun yaşadığı Türkmenköy Mahallesi'nde Aşure etkinliği düzenlenecek. Türkmenköy Mahalle Konağı’nda saat 19.30’da başlayacak etkinlikte aşure kazanı kaynayacak. Deyişler eşliğinde semah gösterileri sunulacak. Alevi derneklerinin de katılacağı etkinlikte saat 20.00’da da dinleti gerçekleşecek. Sanatçı Yolcu Bilginç’in müthiş bir dinletiye imza atacağı etkinlikte çeşitli ikramlar olacak.

BAŞKAN UYGUR’DAN DAVET
Torbalı’da Hz. Muhammed’in torunu Hazreti Hüseyin ve 72 arkadaşının Kerbela’da şehit edilişinin 1380’inci yılı dolayısıyla belediye tarafından aşure etkinliği düzenlenecek. Daha önce ilçeye Alevi vatandaşların ibadetlerini daha kapsamlı yapabilmesi için bir cemevi kazandıran Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, "Torbalı’da dayanışma ve birliktelik duygusu her zaman ön planda. Ramazan ayında olduğu gibi Muharrem ayında da vatandaşlarımızın yanında olarak birlik ve beraberlik duygusunu yaşayacağız. Yarın düzenlenecek olan aşure etkinliğimiz ve dinletimize herkesi bekliyoruz" dedi.