GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
18 Nisan 2019 Perşembe 11:09

Tınaztepe Üniversitesi’ne devredilmişti... O karar iptal!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültürpark’ta bununan İZFAŞ idari binalarının Tınaztepe Üniversitesi’ne devri iptal edildi. Üniversite Mütevelli Heyet Başkanı Mehmet Bektur, “Binayı şu anda zaten kullanmıyoruz. Süreci yakından takip ediyoruz” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu döneminde Tınaztepe Üniversitesi’ne devredilen Kültürpark’taki idari binalarla ilgili yapılan tahsis işlemi iptal ediliyor. Yerel seçim öncesinde İzmir’de tartışmalara neden olan karar meclisin de gündeminden geçerek protokole dökülmüştü. Üniversite ile Büyükşehir arasında yapılan protokole göre İZFAŞ’ın uzun yıllardır idari bina olarak kullandığı tesis, yeni kampüs kurulana kadar ve üniversite şekillenene kadar Tınaztepe Üniversitesi Vakfı’na verilmişti.

Çeşitli protesto ve eylemlerin de yapıldığı kararla ilgili eski Başkan Aziz Kocaoğlu, “Tınaztepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Buca’dan 100 dönüm arazi almış. Eğitime 3 yıl önce başlayabilmek için yer talepleri oldu. İZFAŞ’ı Fuar İzmir’e taşıdığımız için boş yerimiz vardı.  50 tane öğrenci orada teorik tıp dersi görecek.  3 seneliğine ücretsiz bir üniversiteye tahsis edince kıyamet koptu.  Hala da kopartıyorlar.  Bir tıp fakültesinin,  üniversitenin eğitimine 3 sene önce başlaması,  tıp öğrencisinin Kültürpark’ta oturmasının, çalışmasının kime ne zararı olur? Konu, ‘Aziz Kültür Parkı sattı’ noktasına nasıl gelinir?  Bunu konu yapmak kime ne yarar sağlar? Kim ne düş ünür bilmiyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Yerel seçimin ardından mazbatayı alarak başkanlık koltuğuna oturan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni Başkanı Tunç Soyer, bürokratlardan Tınaztepe Üniversitesi ve tahsis ile ilgili alınan kararları talep etti. Konunun üzerinde yaptığı çalışma sonrasında mütevelli heyeti ile görüşerek alandan çıkmalarını, tek taraflı vazgeçmelerini istedi. Üniversiteye, Kültürpark içinde verilen alan dışında eski DGM binaları olarak bilinen Meslek Fabrikası içinde bir kısım ayrılacağını söyledi. Üniversite yönetimi de Başkan Soyer’in teklifini kabul etti.  Kısa süre içinde meclis kararıyla yasal hale gelen protokol iptal edilerek yeniden düzenlenecek. Tınaztepe Üniversitesi’ne yine belediyeye ait başka bir yer verilecek.

Konuyla ilgili Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan Tınaztepe Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mehmet Bektur, “Biz zaten orayı şu anda kullanmıyoruz. Buca’da kampüs kurulum çalışmaları ve inşaatımız sürüyor. Burası bir idari bina ve başlangıç merkezi olacaktı. Alternatif yeri değerlendireceğiz. Tunç Bey de Aziz Bey de bizim saygı duyduğumuz bir insan. Bu üniversite benim şahsi malım değil. Burası bir kamu görevi yapacak ve İzmir’in olacak. Süreci yakından izliyoruz. Uzlaşarak, birlikte karar veririz” dedi.