GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
16 Nisan 2021 Cuma 09:46

Temelini CHP Lideri Kılıçdaroğlu atmıştı.... İzmir Valiliği'nden '7/24' vetosu!

İzmir'in Karşıyaka ilçesi sınırları içerisinde yer alan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Karşıyaka- Örnekköy kentsel dönüşüm projesi için yüklenici firmaların yaptığı 7/24 çalışma izni İzmir Valiliği Mahalli Çevre Kurulu (MÇK) tarafından reddedildi. Kurul, firmanın talebini haftanın 6 günü günde 11 saat çalışma izni verdi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdürdüğü Örnekköy’de, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımı ile gerçekleştirilen  2. Etap yapım çalışmaları töreni ile start verilmişti.

Örnekköy Kentsel Dönüşüm Alanı’nda etaplar halinde devam eden projenin ikinci etap kapsamında 170 konut ve 20 işyerinin inşa edilmesi planlanırken, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin alanın yapımı için anlaştığı Okçuoğlu İnş. Müh. Müş. San. ve Tic. A.Ş.-Erensan Inş. Malz. Ve İnş. Orm. San. Tic. Ltd. Şti. firmaları, İzmir Valiliğine '24 saat' çalışma izni için başvuruda bulundu.

İzmir Valisi Yardımcısı Barış Demirtaş başkanlığında toplanan Mahalli Çevre Kurulu (MÇK)  ilgili talebi değerlendirdi. Yapılan toplantıda talep redddildi. Haftanın 7 günü çalışma talebinde ilk olarak pazar günü çalışmayı yasaklayan kurul, 24 saat çalışma izni talebini ise sabah 07:00 ila 23:00 arası olmak kaydı ile onayladı. Karar kurul tarafından oy birliği ile alındı.