GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Stil
16 Kasım 2018 Cuma 14:06

Takma kirpik kullananların uyması gereken 5 kural

Kirpikler gözlerimizin adeta mücevherleridir. Onların gür olması ve kalın görünmesi gözlerimize ayrı bir derinlik katar. Bu nedenle de takma kirpikler özellikle son dönemin iddialı göz makyajları için bizim vazgeçilmezlerimiz oldu. Ancak takma kirpik kullanmak oldukça da zahmetlidir. Onlara iyi bakmak gözlerimizin enfeksiyon gibi istenmeyen sıkıntılarla karşılaşmamak için de son derece önemlidir.

Uzun süreli kullanmak için sudan uzak durun
Çok da uzun bir süreden bahsetmiyoruz tabii ki. Ancak 24 saat boyunca kirpiklerinizin güzel görünmesini istiyorsanız yüzünüze su sıçratmamaya özen göstermeniz gereklidir. Eğer makyajınızı çıkarmanız gerekiyorsa bir makyaj temizleme mendili kullanın ve göz çevrenizden uzak durun. Eğer duş almanız gerekiyorsa ise bunu eski insanların yaptığı gibi yapın ve sadece vücudunuzu yıkayın.

Sıcak suya dikkat edin
Çok sıcak su cildiniz için iyi değildir. Cildinizin kurumasına neden olabilir. Aynı zamanda kirpiklerinizin yapışkanlarının erimesini sağlayabilir. Eğer temkinli olmak istiyorsanız sıcak sudan uzak durum ve yüz bölgeniz ve duş için ılık su kullanın. Böylece kirpiklerinizi daha uzun süre kullanabilirsiniz.

Yağ bazlı ürünler kullanmayın
Makyaj temizleyiciler, maskaralar ve hatta sıvı sabunların içinde bile bazen çeşitli yağlar kullanılır. Bu yağlar kirpiklerinizin arasındaki bağları mahvedebilir ve tutundukları yerden kopmalarına neden olabilir. Bu nedenle yağ bazlı ürünleri özellikle kullanmamanız gerekir.

Su bazlı maskara kullanın
Bu işlem biraz risklidir ancak çok umutsuz zamanlarda kullanılabilir. Kirpiklerinizi daha uzun kullanmak istiyorsanız kirpiklerinizin ucuna çok hafif bir şekilde su bazlı bir maskara uygulayabilirsiniz. Yağlı bir maskara kirpik bağlantılarını bozabileceğinden su bazlı maskaralar kullanmak önemlidir.

Kirpik kıvırıcı kullanmayın
Takmak kirpikleri takmışken bir de kıvır kıvır olsun istiyorsunuz biliyoruz ama bu doğru bir seçim değil. Onları yanlışlıkla kırmak istemiyor ve daha uzun süreli kullanmak istiyorsanız kirpik kıvırıcıları çok sert kullanmayın. Ufak dokunuşlar yapabilirsiniz ama bu oldukça risklidir.