GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
20 Mart 2018 Salı 10:28

TTO Başkanı Olgun: Başkan çayımı içmedi diyen olursa, bırakırım

3 Nisan’da yapılacak Torbalı Ticaret Odası seçiminde ikinci döneme aday olduğunu açıklayan Abdulvahap Olgun “2500 üyemiz var. ‘Başkan işyerime gelip çay içmedi, kendisi ile tanışamadık’ diyen olursa görevi bırakırım” dedi.

Torbalı Ticaret Odası’nda 3 Nisan’da yapılacak seçimde 21 meclis üyesi 7 komite başkanı 49 meslek komitesi üyesi seçilecek. Şu ana kadar seçim için tek liste olduğunu belirten Olgun, buna rağmen seçimde şeffaf ve kucaklayıcı olacaklarını belirtti. Meslek komitelerini internet sitesinde yayınladıklarını ve isteyen herkesin aday olabileceğini söyleyen Olgun, yeni dönemde meclisin yarısının sanayici isimlerden oluşacağına vurgu yapıldı. Listede büyük oranda yenileşmeye gideceğini belirten Olgun, ayrıca listede kadın ve gençlerin etkin olacağını ifade etti. Ticaret Odası’nda 3 Nisan’da Meslek Komitesi seçimleri 12 Nisan’da ise başkanlık seçimi yapılacak.

BAŞARI DOLU 4 YIL
Üye sayısını 2 bin 500’e kadar çıkartan odayı akredite eden ve tam 7 milyon liralık bir binayı ekibiyle birlikte Torbalı’ya kazandıran Abdulvahap Olgun oda için yeniden aday olduğunu sosyal medya hesaplarından açıkladı. Ticaret Odası başkanlığına seçildiği günden itibaren her geçen üzerine katarak ilerlediklerini belirten Olgun, “5 yıl önce son derece çekişmeli bir seçimden sonra başkanlığa seçilmiştim ve ilk günden itibaren Torbalı Ticaret Odası’nın daha iyi yerlere gelmesi için gece gündüz demeden çalıştık. Görevi aldığımız zaman ki TTO ile şimdikisi arasında çok büyük bir fark. Artık bir marka olan ve ekonominin kalbinin attığı bir Torbalı var. Ekip arkadaşlarımız sayesinde 5 yıl boyunca görevimizi layıkıyla yerine getirdiğimize inanıyorum. Önümüzde seçim var; yine aynı şevkle ve kararlılıkla görevimize devam etmek istiyoruz.” dedi.

KORKMADAN KARTELCİLERE KAFA TUTTUK
Üyeler arasında ayrım yapmadan, herkese eşit davrandığını söyleyen Olgun, Egedesonsöz'e önemli bir iddiada bulundu. Torbalı Ticaret Odası’nın 2500 üyesi olduğunu belirten Olgun “Üyelerimizden ‘oda başkanı benim işyerime gelmedi, kendisini tanıyamadım’ diyen olursa görevi bırakırım. Sanayicisinden, manavına; müteahhidinden, taşeronuna kadar herkese gittim. Herkesin derdini dert edindim. Üyemizin menfaati için kimi zaman ilçeye çöp gelmesin diye meydanlara indik. Bazen ucube köprülere karşı çıktık. Kimi zaman kartelcilere kafa tuttuk. Bıkmadan, yılmadan, usanmadan Torbalı Ticaret Odası’nın üyeleri için çalıştık.

7 MİLYONLUK YATIRIM BORÇSUZ BÜTÇE
2017 Aralık ayı itibariyle odanın borcunun bittiğini, yeni binaya bir konferans salonu ve sanayicilerin konuklarını ağırlayabileceği bir restoran kazandırmak istediklerini belirten başarılı başkan, “Aralık ayında odamızın yeni binası için kullandığımız kredi borcumuz bitti. 7 Milyonluk yatırımın ardından yeni yatırımlara başlayacağız. Yeni hizmet binamıza 400 kişilik bir konferans salonu yapıyoruz. İlk başlarda dolmaz denilen salonlara şimdilerde sığmıyoruz. Bunun yanında iş adamlarının misafirlerini ağırlayabileceği bir restoran kazandırmak istiyoruz. Yeni dönemde sanayicilerimizle etkin olarak çalışmak istiyoruz. Sürekli değişen ve gelişen politikamızla birlikte zirvede kalmak durumundayız.” ifadelerini kullandı.