GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
9 Ekim 2017 Pazartesi 19:56

TARKEM’e yeni ortak geldi!

İzmir’in büyük sermaye grupları tarafından kurulan Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım A.Ş.’ye (TARKEM) İMEAK Deniz Ticaret Odası da ortak oldu. Oda Başkanı Yusuf Öztürk, “İzmir’in kalkınma çabasına bir nebze de olsa destek sunmak, bize gurur veriyor” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in önde gelen işadamları ve yatırımcılarının Kemeraltı’nı turizm merkezi yapmak için kurduğu Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım A.Ş.’de (TARKEM)’e sürpriz bir ortaklık gerçekleşti. Ege İhracat Birlikleri, İzmir Ticaret Borsası, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın ardından İMEAK Deniz Ticaret Odası, TARKEM ile ortaklık gerçekleştirdi.

‘DEĞER KATACAK’
TARKEM Yönetim Kurulu Başkan Vekili Uğur Yüce, Deniz Ticaret Odası’nın da TARKEM ortağı olmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, 2017 yılı itibariyle TARKEM’in çalışmalarının hız kazandığını ve alanda yapılan önemli yatırımların çok yakında gün yüzüne çıkacağını belirtti. Amaçlarının alanı, alanda hali hazırda var olan insanlarla kalkındırmak olduğunu dile getiren Yüce, tarihi alanda yapılan tüm yatırımlarının kurum ve kuruluşlarla yapılan işbirliği esas alınarak gerçekleştiğini bildirdi. İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın ortaklığının da yapılacak çalışmalara değer katacağını ifade etti.

KEMERALTI İLE KÖRFEZ DE HAREKETLENECEK
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir’in liman ve deniz şehri olduğu kadar antik dönemden bu yana dünyanın en büyük uygarlıklarına ev sahipliği yapmış bir turizm şehri olduğunu söyledi. Öztürk, “Antik çağın limanının bulunduğu tarihi Kemeraltı Çarşısı, dün olduğu gibi bugün ve yarın da İzmir’in kalbidir. Adeta açık hava müzesi olan tarihi kent merkezinin ayağı kalkması sayesinde daha fazla turistin kruvaziyer gemileriyle ve havayoluyla şehrimize geleceğine inanıyoruz. Kemeraltı ile beraber Körfez de hareketlenecek, şehrimiz turizmde hak ettiği yeri alacaktır. TARKEM’e ortak olma kararını veren İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan ve Yönetim Kurulu’na teşekkürlerimi sunuyorum. İzmir’in kalkınma çabasına bir nebze de olsa destek sunmak, bize gurur veriyor” dedi.