GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
21 Ocak 2020 Salı 20:08

Soyer’den ikinci Urla çıkarması: Başkan yok, ekip var!

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, kayyum atanan Urla’ya giderek meclis üyeleriyle bir araya geldi. Önceki günlerde ‘meclis üyelerinin arasından başkan seçeceğiz’ çıkışına imza atan Soyer ve CHP’lilerin bu karardan vazgeçtikleri ekip anlayışı ile hareket edecekleri aktarıldı. Ayrıca yeni süreçte bir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısının da Urla meydanında yapılacağı belirtildi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer, Burak Oğuz’un Urla Belediye Başkanlığını yürüttüğü sırada FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanmasının ve belediyeye kayyum atanmasının ardından ilçedeki ikinci zirvesini düzenledi. Geçtiğimiz günlerde yapılmayan meclis toplantısı için Urla’ya CHP örgütüyle birlikte çıkarma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, hizmet sözü vermiş ve meclis üyeleri arasından başkan seçilmesi yönünde flaş bir açıklamaya imza atmıştı. Başkan Soyer’in çıkışına AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) yer aldığı Cumhur İttifakı kanadından sert cevaplar gelmişti.

Gelinen süreçte Soyer bir kez daha Urla’nın yolunu tuttu. CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur ve meclis üyeleriyle buluşan Soyer’in yine hizmetlerin aksamaması yönünde bir tutum içinde olduğu aktarıldı. Fakat toplantıda başkan seçimi yönünde alınan karardan vazgeçildiği belirtildi. Bunun yerine yeni süreçte CHP Grup Başkanı sıfatıyla İlçe Başkanı olan Özbadur’un önderliğinde grup başkan vekili ve meclis üyelerinin katılımıyla ekip anlayışıyla hareket edileceği kararlaştırıldı. CHP bu şekilde ilçedeki iktidarına vurgu yapmayı planlıyor. Meclis üyeleri ve örgüt yöneticilerinin sürekli sahada olacağı ve vatandaşın talep ve sıkıntılarını dinleyeceği ifade edildi. Ayrıca ilerleyen süreçte Urla’daki meydanda Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısının yapılması için de karar alındığı kaydedildi.

ÇALIŞMALARI DENETLEDİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bugün Büyükşehir’in Urla’da sürdürdüğü çalışmaları inceledi. Tunç Soyer’e CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur da eşlik etti. 

Soyer, İZSU Genel Müdürü Raif Canbek’ten, Gülbahçe'deki 23,7 milyon liralık kanal, yağmur suyu, dere ıslahı çalışmalarıyla Yağcılar ve Demircili'deki içme suyu çalışmaları hakkında bilgi aldı. Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan Denizli muhtarlık binasının inşaatını ziyaret eden Soyer, Mithatpaşa ve Fevzi Çakmak caddelerinin asfaltlanması talimatını da verdi.  

URLA’NIN İHTİYAÇLARI HIZLA ÇÖZÜLECEK 
Önceki yıllarda bir bölümü ıslah edilen Tabaklar Deresi'nin geri kalan kısımlarının yanı sıra Kurmaç ve Kamanlı derelerinin ıslah çalışmalarını da derhal başlatacaklarını söyleyen Soyer, “Şirinkent'in atık su sorunu ile Mehmet Ali Aygüven Caddesi’nin yağmur suyu sorununu da çözeceğiz” dedi.  

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sözlerini şöyle sürdürdü: “Urla Yerel Hizmetler Şube Müdürlüğü, İZSU, Fen İşleri ve İZBETON olmak üzere belediyemizin tüm birimleriyle ilçemizin ihtiyaçlarını hızla çözeceğiz. Urla Belediyesi meclis üyelerimiz, muhtarlarımız ve vatandaşlarımızla işbirliği içinde çalışıyoruz.  Ben de düzenli Urla’ya geleceğim ve çalışmaları inceleyeceğim.”