GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
13 Eylül 2021 Pazartesi 13:47

Seferihisar'da işçilerin yüzünü güldüren imzalar atıldı

Seferihisar Belediyesi Jeotermal Şirketi ile Disk Genel-İş İzmir 4 No’lu Şube arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Seferihisar Belediyesi Yeni Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplu sözleşme törenine Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, DİSK Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan,  DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Disk-Genel İş Sendikası İzmir 4 No’lu Şube Başkanı Aydın Tekin ve belediye işçileri katıldı.

Yeni iş sözleşmesini, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve Disk-Genel İş Sendikası İzmir 4 No’lu Şube Başkanı Aydın Tekin imzaladı.

696 sayılı KHK’den sonra yapılan ikinci toplu iş sözleşmesi kapsamında;

Kıdem tazminatının 30 günden 45 güne çıkarılması, ikramiyelerin 5+5 yevmiye iken bu sözleşmeyle birinci yıl 35 yevmiye, İkinci yıl 40 yevmiyeye yükselmesi, eşi çalışmayan işçinin 657 sayılı devlet memurlarına verilen miktarda 405,00 TL aile ve çocuk yardımı, engelli çocuğu olan işçinin çocuğuna eğitim yardımı, 1 Mayıs İşçi Bayramı ikramiyesi verilmesi gibi birçok destek işçilere sağlanacak.

Disk-Genel İş Sendikası İzmir 4 No’lu Şube Başkanı Aydın Tekin “Öncelikle emek dostu tutumu ile görüşmelerimizin önünü açan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’e çok teşekkür ederim.  Üretimi ellerinde tutan bizler, DİSK’in ve Genel-İş’in yol göstericiliği ile emek ve demokrasi mücadelemizi tüm kararlılığımızla sürdürmeye ve daha da ileri götürmeye kararlıyız. Bizler yaptığımız her toplu sözleşme ile kazanımlarımızı daha da yukarı taşıyoruz. Bu kararlılığımızla imzalayacağımız toplu iş sözleşmemizin Seferihisar halkına ,işçilerimizin ailelerine ve Türkiye İşçi Sınıfı’na hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

“İşçimizi enflasyona ezdirmedik”
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin “Toplu iş sözleşmesini, mümkün olan en iyi şartlarda gerçekleştirdik. Emekçi kardeşlerimizin alın terlerinin hakkını alarak, daha iyi şartlarda çalışmalarını sağlayacak Disk Genel İş Sendikası İzmir 4 No’lu Şube ile imzaladığımız toplu sözleşmeyle işçimizi enflasyona ezdirmedik. Sözleşmenin belediyemiz ve işçi kardeşlerime hayırlı olmasını dilerim” dedi.