GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
20 Ocak 2018 Cumartesi 11:22

Şampiyonlar Selçuk’ta buluşuyor

Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenecek olan deve güreşlerine Türkiye’nin birçok yerinden şampiyon develer katılacak. 

EGEDESONSÖZ- Develerin Kırpınar’ı olarak adlandırılan Selçuk İlçesi’ndeki 36. Selçuk-Efes Deve Güreşleri Festivali start aldı. Tüm hazırlıkları tamamlanan ve altyapı çalışmaları bitirilen festival için Türkiye’nin birçok yerinden şampiyon develer geldi.

Bu yıl 36.sı düzenlenen festival yoğun ilgi görüyor. Etkinlikler kapsamında en büyük yarış ve güreşler Pazar günü gerçekleştirilecek. Güreş severlerin merakla beklediği çatım listesi de açıklandı. İlçeye, Ege Bölgesi’nin farklı illerinde ve ilçelerinde güreşlerde isim yapmış develer de geldi. Şampiyonlar kozlarını Selçuk Pamucak’taki meydanda paylaşacak.

BEKLİYORUZ
Festivalin yoğun ilgi gördüğünü belirten Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı tüm güreşseverleri beklediklerini söyledi. Bakıcı, “Kültürel mirasımızın korunması için yaptığımız festival tam 36 yıldır devam ediyor. UNESCO dünya mirasına ev sahipliği yapan bir ilçe olarak Efes gibi bir bölgeyi hep bünyesinde barındırıyor hem de Yörük kültürümüzü yaşatıyoruz. Selçuk medeniyetlere ev sahipliği yapan özelliğiyle sevgi-Barış ve birlikte yaşamaya da simgeliyor. Bilimsel çalışmalarla zenginleştirdiğimiz bu festivalde yerli ve yabancı ziyaretçilerimiz de ağırlayacağız” dedi.