GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
24 Eylül 2020 Perşembe 09:38

Salihli’deki olaylı ‘biyogaz’ tesisi için ‘acil’ karar!

Manisa’nın Salihli ilçesinde Ege Biyogaz Enerji Santrali'nin yapımı için Çapaklı köyünde bulunan 5 parsele acil kamulaştırma kararı çıkartıldı. Kamulaştırma kararı çıkartılan alan için Çapaklı köylüleri eylem düzenlemiş ve eylem yapan 6 köylü gözaltına alınmıştı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Manisa Salihli'de bulunan Çapaklı Köyü 135 ada, 52, 53, 54, 55, 56 parsel numaralı taşınmazlara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın talimatı ile Hazine adına tescil edilmek üzere acil kamulaştırılma kararı çıkartıldı. Ege Biyogaz Enerji Santrali'nin yapımı için kamulaştırma kararı alınan taşınmazlar için karar bugün yayımlanan Resmi Gazete'de yer aldı. Resmi Gazete'de yer alan bilgiye göre kararın 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunun 27'nci maddesine göre alındığı belirtildi.

4 GÜN EYLEM YAPMIŞLARDI
Biyogaz Enerji Santrali'nin yapılmak istenilen alan için köylüler alanda yaklaşık 4 gün boyunca eylem düzenlemişti. Santrali yapmak isteyen şirkete ait kepçeler alana girmek istemiş ancak yaklaşık 150 kişilik vatandaş grubu yolu kapatmıştı. Yolun kapatılması üzerine jandarma ekipleri ile vatandaşlar arasında arbede yaşanırken, 6 çiftçi gözaltına alınmıştı.