GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Nisan 2020 Cumartesi 23:36

Rektör’e sahip çıktı CHP’yi hedef aldı: En az virüs kadar tehlikeli!

AK Parti ile CHP arasında tartışmalara neden olan Dokuz Eylül Üniversitesi’nin yurt ihtiyacı konusuna MHP de dahil oldu. İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Rektör Nükhet Notar’a sahip çıktı. Osmanoğaoğlu, “En az COVID19 virüsü kadar tehlikeli olan ancak tedavisi daha da zor olan bu hasta zihniyetin ne İzmir’imize ne de Türkiye’mize kazandıracağı bir şey yoktur” dedi.

EGEDESONSÖZ- Dokuz Eylül Üniversitesi mensuplarının koronavirüs ile mücadelede ihtiyaçları olan yurt ve barınma konusu AK Parti ve CHP arasında krize neden oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, “Üniversiteden bize talep geldi, ihtiyaçları var. Biz de gerekeni yaptık, destek olmak istiyoruz” sözlerine rektörlük, “Bir ihtiyacımız yok. Kendimiz çalışmaları tamamlıyoruz” yanıtı vermişti.

AK Parti’de uzun yıllar milletvekilliği ve genel başkan yardımcılığı gibi görevlerde bulunan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ı hedef alan CHP’li milletvekilleri konunun siyasete malzeme yapılmamasını istemişti.

Topa, MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanaoğlu da girdi. CHP’li isimleri eleştirip rektörü sahip çıkan Osmanağaolu şunları açıklamayı yaptı:

“Türk milleti; yurt genelinde olduğu gibi güzel şehrimiz İzmir’imizde de #COVID19 virüsü ile amansız bir mücadele sergilemektedir. Çok değerli bulduğum bu mücadeleyi ve mücadeleyi sergileyen kurumlarımızı itibarsızlaştırma gayreti taşıyan girişimleri ise şiddetle kınıyorum. Gerçekleştirdikleri özverili ve çığır açan çalışmalarıyla her zaman iftihar kaynağımız olan Dokuz Eylül Üniversitesinin ve sağlık çalışanlarımızın yalan ve sahte haberler kullanılarak kara propagandaya alet edilmesi asla kabul edilemeyecektir.

En az COVID19 virüsü kadar tehlikeli olan ancak tedavisi daha da zor olan bu hasta zihniyetin ne İzmir’imize ne de Türkiye’mize kazandıracağı bir şey yoktur. Türk milleti fikri virüsleri de korona virüs tehlikesini de Allah’ın izniyle atlatacaktır.

Böylesine kritik bir süreçte devletimizin ve yetkili kurumların aldığı tedbirlerin harfiyen yerine getirilmesi husunda herkes üzerine düşeni eksiksiz yapmak zorundadır. Bu “karanlık” süreci el ele vererek, fitne çığırtkanlarına fırsat vermeden, bilimin ışığıyla atlatacağız!”