GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
21 Ocak 2018 Pazar 09:41

Özel kuvvetler ve komandolar Suriye'de!

Türk Silahlı Kuvvetleri kara harekatını başlattı, özel kuvvetler ve komandolar 2 noktadan sınırı geçti. TSK'ya ait zırhlı araçlar, özel kuvvetler ve piyade güçleri gibi unsurlar, Afrin toprakları içinde yaklaşık 5 kilometre kat etti. İlerleme sırasında ciddi bir çatışma yaşanmadı.

Sahadaki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, bu sabah Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) destek veren ÖSO birlikleri, Afrin topraklarına girerek ilerlemeye başladı. ÖSO'nun operasyonu başlatmasının ardından sınırın Kilis tarafından top sesleri duyuldu. ÖSO birlikleri sınırdan Afrin'deki noktalara ilerlemeye başlarken, sınırda konuşlu Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı birlikler de terör örgütü PYD/PKK'nın işgal ettiği alanlara top atışları gerçekleştirdi.  Kilis-Hatay hudut hattındaki bazı köylerden top sesleri duyuldu. 

TÜRK ASKERİ İLERLİYOR
Anadolu Ajansı saat 12.03'te geçtiği haberde "Afrin bölgesine giren TSK kara kuvvetleri unsurları, ÖSO'yla ilerliyor" bilgisini paylaştı.  Sahadaki AA muhabirlerinden alınan bilgiye göre, TSK'ya ait zırhlı araçlar, özel kuvvetler ve piyade güçleri gibi unsurlar, Afrin toprakları içinde yaklaşık 5 kilometre kat etti. İlerleme sırasında ciddi bir çatışma yaşanmadı.  

TSK, dün saat 17.00'de başlayan harekatta Afrin'deki 7 bölgede belirlenen 113 PYD/PKK hedefinden 108'inin vurulduğunu duyurmuştu. TSK'nın bugün yaptığı açıklamada, şu ana kadar 153 hedefin ateş altına alındığı bilgisi yer aldı.

3 KÖY TERÖR ÖRGÜTÜNDEN ALINDI İDDİASI
Esad rejimine yakın Al Masdar haber sitesi ÖSO'nun Afrin'in kuzeybatısında YPG'liyi ele geçirdiğini duyurdu. Yakalanan YPG'lilerin fotoğrafları ise sosyal medyada paylaşıldı. Adamanlı köyünün Türk ordusunun ÖSO'yla işbirliği içinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtı'nda ele geçirilen üçüncü köy olduğu iddia ediliyor.

"4 SAFHADA YAPILACAK, 30 KİLOMETRE GÜVENLİ ALAN OLUŞTURULACAK"
İstanbul'da medya temsilcileri ile bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı'nın 4 safhada yapılacağını, 30 kilometre derinlikte güvenli bir alan oluşturulacağını açıkladı.  Afrin'de yerleşik tüm terör örgütlerinin temizleneceğini belirten Yıldırım, harekat başlamadan önce diplomatik bütün görüşmeler yapıldığını da aktardı.

KARA HAREKATI 11:05'TE BAŞLADI, YARALI ASKER YOK
Başbakan Yıldırım, 11:05'te Gülbaba mevkiinden kara harekatının başladığını açıkladı. Yıldırım, şu ana kadar yaralı askerin olmadığını söyledi. 

SAVAŞ UÇAKLARI SABAH SAATLERİNDE HEDEFLERİ VURDU
AA'nın aktardığına göre, Hatay semalarında sesleri duyulan Türk savaş uçakları sabah saatlerinde Afrin'deki terör hedeflerini vurdu. Bölgeden yükselen yoğun dumanlar sınır mahallelerinden de görülürken, şiddetli patlama sesleri de duyuldu.

ÖSO: ŞANKAL KÖYÜNÜ ELE GEÇİRDİK
ÖSO, Şankal Köyü'nü terör örgütü PKK-PYD'den aldıklarını duyurdu. İlk çatışmanın da bu bölgede yaşandığı belirtiliyor. 

TOP SESLERİ DUYULUYOR
ÖSO'nun operasyonu başlatmasının ardından sınırın Kilis tarafından top sesleri duyuluyor. ÖSO birlikleri sınırdan Afrin'deki noktalara ilerlemeye başlarken, sınırda konuşlu Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı birlikler de terör örgütü PYD/PKK'nın işgal ettiği alanlara top atışları gerçekleştirdi. 

Kilis-Hatay hudut hattındaki bazı köylerden top sesleri duyuldu. 

TSK, dün saat 17.00'de başlayan harekatta Afrin'deki 7 bölgede belirlenen 113 PYD/PKK hedefinden 108'inin vurulduğunu duyurmuştu. 

Genelkurmay Başkanlığının açıklamasında, harekatın Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin terörle mücadeleye yönelik kararları ve Birleşmiş Milletler sözleşmesinde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edildiği bilgisine yer verilmişti. Açıklamada, yalnızca teröristlere ait noktaların hedef alındığı, sivillere zarar gelmemesi için her türlü hassasiyetin gösterildiği vurgulanmıştı. 

Afrin, Esed rejiminin Temmuz 2012'de çatışmaksızın PYD/PKK’ya devretmesiyle, örgütün iç savaş boyunca en fazla yuvalandığı alanlardan oldu. Coğrafi yükseltileri nedeniyle Kilis'in merkezi ve Hatay'ın önemli bölümü Afrin'deki örgütün ateş menzilinde kalıyor. Örgüt uzun yıllardır Amanos Dağları'nı Suriye'den Türkiye'ye sızmak için kullanıyor. PYD/PKK, Suriye'nin kuzeybatısından Akdeniz'e çıkmak için de Afrin'e bel bağlıyor. Terör örgütü, Afrin üzerinden Fırat Kalkanı ve İdlib çatışmasızlık bölgesini de tehdit ediyor. Suriye topraklarının dörtte biri, Türkiye-Suriye sınırının da yüzde 65'i örgütün işgali altında bulunuyor. (AA)