GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
17 Mart 2018 Cumartesi 21:17

Nefes kesti: Kadıköy'de Cim-Bom'a aynı tarife!

Süper Lig'de zirveyi yakından ilgilendiren derbide tartışmalı kararlar, kaçan goller damga vurdu. Fenerbahçe ile Galatasaray 0-0 berabere kaldı. Fenerbahçe, ezeli rakibi ile arasındaki 6 puanlık farkı azaltma şansını değerlendiremedi, Galatasaray'ın ise Kadıköy'deki galibiyet hasreti 19 yıla çıktı.

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftası dev bir derbiye sahne oldu. İki ezeli rakip Fenerbahçe ile Galatasaray Kadıköy'de karşı karşıya geldi. Ülker Stadı'nda oynanan zorlu mücadele golsüz sona erdi.

Alınan bu sonucun ardından lider Galatasaray puanını 54'e Fenerbahçe ise 48'e yükseltti.

Dev derbiye Galatasaray önde baskıyla başlarken, Fenerbahçe topu rakip yarı alana taşımakta zorlandı. 10. dakikadan itibaren maçta tempo yükseldi. Hem Fenerbahçe hem Galatasaray gol pozisyonlarına girmeye başladı. Baskıyı giderek arttıran Fenerbahçe özellikle yan toplarla golü aradı. İleri uçta Gomis ile etkili olan Galatasaray ise rakip kalede zaman zaman net pozisyonlara girdi. İlk yarıda iki takım da gole ulaşamayınca soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gittiler.

Galatasaray, ezeli rakibi karşısında ikinci yarıya hızlı başladı. Sarı-kırmızılılar ilk dakikalarda Rodrigues ile gole yaklaştı. Volkan Demirel gole izin vermedi. Kısa sürede oyunda dengeyi kuran Fenerbahçe, kanatlardan etkili gelerek Galatasaray kalesinde tehlike oluşturdu. 79. dakikada Fernandao'nun attığı gol ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı. 89. dakikada ise Maicon'un frikiğinde top direğe çarparak auta çıktı. Maç boyunca iki takımın da atakları sonuç vermeyince 90 dakika 0-0 sona erdi.

ALEX TRİBÜNDE
Fenerbahçe'nin efsanevi oyuncusu Alex de Souza, sarı-lacivertli ekibi desteklemek için stada geldi. Geçtiğimiz günlerde kitabını imzalamak üzere Türkiye'ye gelen Alex de Souza, basketbol maçından sonra futbol maçına da gelerek takıma destek verdi.

Sarı-lacivertli taraftarlar, Brezilyalı futbolcuya sevgi gösterilerinde bulunurken 'I love you Alex' tezahüratları yaptılar. (NTV)