GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
28 Şubat 2020 Cuma 11:42

Nedim Şener yazdı: Yazıcıoğlu suikastinde İzmir üzerinden mesaj

Gazeteci Nedim Şener Muhsin Yazıcoğlu’yla ilgili yazılarında İzmir ayrıntılarına yer verdi. FETÖ’nün Elazığ avukatlar sorumlusu Abdullah Önder'in ifadesinden yola çıkan Şener’in yazısının ayrıntılarında; helikopter kazası sonrasında üst düzey FETÖ imamlarının İzmir’e gelerek firari Barbaros Kocakurt ile görüştükleri ve Gülen’e durumu bildirdikleri yer alıyor. Önder’in, “İzmir’de Yamanlar Koleji’ni ziyaret ettik. Okulda bir F-16 maketi vardı. Yazıcıoğlu’nun helikopterinin üzerinden geçen F-16’nın maketi olduğu ve kullanan pilotun bizden biri olduğu da söylendi” sözleri dikkat çekti

EGEDESONSÖZ- Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener, Büyük Birlik Partisi eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopter kazasında şehit olmasının ardından geçen 11 yılda yaşanan ayrıntılara dikkat çekti. 2009 yılı Mart ayında bindiği helikopterin düşmesi sonrasında hayata veda eden Yazıcıoğlu’na müdahale eden askeri ekip ve kaza kırım heyetinde yer alanların bazıları FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanmıştı.

Gazeteci Nedim Şener, 15 Temmuz darbe girişiminde aktif rol alan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Marmaris’te kaldığı otelden almaya giden FETÖ’cü askerler içinde yer alan Astsubay Aydın Özsıcak ile Yarbay Davut Uçum’un helikopterden parça söken askerler olduğunun altını çizdi.

Süreçle ilgili ardı ardına yazılar yazan Şener’in yazı dizisinde İzmir ayrıntılarına da yer verildi. Helikopter kazası sonrasında parça söken askerlerin avukatlığının yine FETÖ’cü bir kişi tarafından yapıldığının ortaya çıkması, sonrasında yaşanan gelişmeler, İzmir ziyaretleri, Barbaros Kocakurt ile görüşme ve Yamanlar Koleji buluşması da yer aldı.  Pensilvanya’da yaşayan FETÖ Lideri Fetullah Gülen’e de İzmir üzerinden görüş sorulduğu ortaya çıktı.

YAZILARDAKİ AYRINTILAR…
Nedim Şener yazı dizisine; .  FETÖ’nün Elazığ il avukatlar sorumlusu Abdullah Önder’in Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği ifadeleri ve tutanakları dayanak oluşturdu. Önder, ifadesinde, “Elazığ il imamı olarak tanıdığım Mustafa Dukadaroğlu bana avukatların sorumluluğunu verdi. Helikopter kazası sonrasında yargılanan askerlerin avukatlığını avukat Mustafa Atalar yapmaya başladığını öğrenince durum hakkında görüşme yapmak istedim. Kendisi bana kazanın yaşandığı 2009’da 12 ilin imamlığını yürüten Turan Canpolat ile konuyu görüştüğünü, Canpolat’ın ‘Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopterinden söküm yapan askeri personel abilerimizdendir, yani bizdendir’ dediğini, soruşturmayı takip görevinin bizzat Canpolat tarafından verildiğini anlattı. Ertesi gün Mehmet Durakoğlu, örgütün bölge sorumlularını topladı. Durakoğlu, avukat Mustafa Atalar’ı kastederek, ‘Bu çocuk aptalın teki, olayın vahametinin farkında değil. Bu konu Amerika’da büyüğümüze aktarıldı’ dedi. Örgüt içinde ‘büyüğümüz’ sıfatıyla bahsedilen kişi terör örgütü lideri Fetullah Gülen’in kendisidir.

Bir hafta sonra avukat Mustafa Atalar’ın 23 HY 009 plakalı aracıyla Malatya’ya Turan Canpolat ile görüşmeye gittik. Avukatlardan sorumlu olduğum için Canpolat bana, ‘Mustafa’ya biz emir verdik o emrin gereğini yerine getirdi’ dedi. Dönüş yolunda Mustafa, astsubay Aydın Özsıcak’ı telefonla aradı ve avukatlığını bıraktığını söyledi.

Daha sonra Mehmet Durakoğlu, örgütte amiri konumunda olan, örgütün Gaziantep bölge sorumlusu Mehmet Kocatürk ile konuyu görüşmek üzere Gaziantep’e gitti. Durakoğlu’na ne konuştuklarını sordum. Gaziantep sorumlusunun, ‘Yazıcıoğlu dosyasına bakan soruşturma savcısı yabancı değil, bizim abilerimizden birisi’ dediğini aktardı. Bu görüşmeden iki gün sonra Mehmet Kocatürk ve Mehmet Durakoğlu, İzmir’de örgütün Türkiye imamı olan, gıyaben tanıdığım Barbaros Kocakurt’un yanına gitti. Ardından da İstanbul’da TSK mahrem yapılanmasından bir kişi ile de görüşmüşler. Bu görüşmelerden çıkan sonuca göre konuyla ilgili olarak Amerika’ya, doğrudan Fetullah Gülen’e rapor veriliyormuş. Fetullah Gülen, cemaatten bir avukatın helikopteri sökenlerin avukatlığını üstlenmesini ‘bomba’ diye nitelendiriyor ve olay ortaya çıkarsa altından kalkılamayacağını söylüyormuş” açıklamasını yaptı.

İtirafında ayrıca, “Bu işi örgüt yaptı” diyen Önder şunları söyledi:

“2014 yılı başında dershanelerin kapatılması sürecinde Elazığ il yapılanması mensupları olarak İzmir’e gittik. Yamanlar Koleji’ni ziyaret ettik. Okulun 5’inci katında bir F-16 maketi vardı. Orada verilen brifingde bu F-16’nın Yazıcıoğlu’nun helikopterinin üzerinden geçen F-16’nın maketi olduğu söylendi. O tarihte F-16’yı kullanan pilotun bizden biri olduğu da söylendi. Benim tecrübelerime göre bu hadise tamamen FETÖ/PDY silahı terör örgütünün işidir. Bugüne kadar kimseye güvenemediğim için anlatmadım. Dosyanın yeniden açıldığını medyadan öğrenince bizzat gelip ifade verdim. ByLock yazışmaları ve HTS kayıtları getirilirse doğru söylediğim anlaşılacaktır. Adı geçenler konuşursa olay çözülecektir.”

NEDİM ŞENER’İN YAZI DİZİSİ

1-https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/nedim-sener/yazicioglu-suikastinda-kirli-mansetler-41457190

2-https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/nedim-sener/feto-elazig-il-imaminin-bylock-yazismasi-buyugumuzle-gorustuk-yazicioglu-hadisesini-hallettik-41456316

3-https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/nedim-sener/yazicioglu-suikastinda-kirli-mansetler-41457190