GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
4 Mart 2018 Pazar 13:46

Nasır'dan İZTO seçimleri öncesi önemli mesajlar

Karşıyaka Karadenizliler Derneği’nin düzenlediği toplantıya konuk olan Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, yaklaşan İZTO seçimleri öncesi önemli mesajlar verdi.

Ayder Restoranda Karşıyaka Müteahhit ve İşadamları Derneği Başkanı Zeki Yüksel ile birlikte toplantıya katılan Nasır, sivil toplum kuruluşlarının örgütlü ve güçlü yapılar olduğunu belirtti, esnaf ve tüccarların sorunlarını çözmek adına İzmir Ticaret Odasına büyük görevler düştüğünü vurguladı.

Seçimden seçime inşaat sektörünü hatırlayan  Ekrem Demirtaş’ın, esnaf ve tüccarın sorunlarını çözmekten uzak olduğunu söyleyen Nasır,  9 Nisan’da yeni fuar alanında gerçekleşecek seçimin kentin kaderinde önemli rol oynayacağının altını çizdi.İZMİR’İN GERÇEK POTANSİYELİ
Ticaret odalarının amacının kuruldukları yerdeki işadamları ve ticaretle uğraşanların sorunlarını gidermek ve ticaret hacimlerini genişletmek olduğunu ifade eden Necip Nasır, İZTO Yönetim kurulu başkanının yönetim anlayışının son dönemlerde değişimin önünde engel oluşturduğunu söyledi.

“Son 20 – 25 yılda ülkemizin diğer illeri ile karşılaştırıldığında kentimizin var olan potansiyeline yakışmayan bir durgunluk yaşandığı net bir şekilde görülmektedir” diyen Nasır,

“ İzmir Ticaret Odası yönetiminin görevini yerine tam olarak getirmemesi nedeniyle İzmir’in ticaret hacmi gün geçtikçe daralmaktadır. İzmirli işadamları, Müteahhitler, Mühendisler, Mimarlar bir zamanlar vatandaşlarımızın yurtdışına göç ettikleri gibi şehir dışına gitmektedirler.

Kentten kaçışları engellemek noktasında her İzmirliye çok önemli görevler düşmektedir. Bunun tek yolu da canlanmış bir İzmir ekonomisidir.  Bunu sağlayabilecek en önemli aktör de İzmir Ticaret Odasıdır. Beton ve demir zamları, çıkan kanun ve yönetmeliklerle sektördeki sorunların esas çözüm makamı da iş dünyasının munzam aidatları ile yaşattıkları Ticaret Odası olmalıdır” diye konuştu.

GÖNÜLLÜ ÇALIŞIYORUZ
Necip Nasır, İzmir Ticaret Odasının görevini yapmaması nedeniyle inşaat sektörünün sorunlarını gönüllülük esası ile dernek ve federasyon olarak kendilerinin çözmeye çalıştıklarını söyledi.

Yıllarca uğraşarak çözdükleri sığınak sorununu örnek gösteren Nasır,  şu anda inşaat sektörünü kilitleyen oturma raporu alınmış binalarda tadilat yapmanın mümkün olmaması yönetmeliğinin yarattığı sorunu gidermek için Bakanlık nezdinde federasyon olarak çabaladıklarını kaydetti.

Nasır 67. Bina Yapım Grubu olarak İzmir Ticaret Odası Meclisinin oluşmasında etkin rol almalarının önemini vurgulayarak, 9 Nisan 2018 tarihinde yapılacak Ticaret Odası seçimlerinde meslektaşlarından ve iş dünyasından seçime katılarak odalarına sahip çıkmalarını istedi.

Karşıyaka Karadenizliler Derneği Müteahhitleri de beton ile başlayan, sığınak konusu ve sektörün bütün sorunlarının çözümünde gönüllülük esası ile mücadele eden Necip Nasır ve Karşıyaka Müteahhitler Dernek Başkanı Zeki Yüksel’e gereken desteği vererek sandıkta üzerlerine düşen görevi yapacaklarını ifade etti.