GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
21 Kasım 2020 Cumartesi 16:05

Menemen operasyonunda son durum: İfadelere henüz başlanmadı!

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ile beraberinde gözaltına alınan isimlerin emniyetteki işlemleri sürüyor. Savcılığın başlattığı soruşturma kapsamında Aksoy’un ifadesinin henüz alınmadığı öğrenildi. Polis, gözaltına alınmayan bazı isimlerin ifadelerine başvurdu.

EGEDESONSÖZ- Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve 29 kişi hakkında Cumhuriyet Savcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilirken işlemler ise sürüyor. İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün Yeşilyurt’ta bulunan Mali Suçlar Şube Müdürlüğü’nün nezarethanesinde geceyi geçiren isimlerin henüz ifadeleri alınmadı. Başkan Aksoy’un hurda satışları ve temizlik ihalesi başta olmak üzere birçok konudan ayrıntılı ifadesinin alınması bekleniyor.

Gözaltı süresinin hafta sonuna gelmesi nedeniyle işlemlerin Pazartesi günü itibariyle tam olarak başlaması bekleniyor. Savcılık talimatının ardından bazı isimlerin ‘tanık’ sıfatıyla ifadelerinin alındığı öğrenildi. Belediye meclis üyeleri ile bazı belediye çalışanları emniyete giderek ifade verdi.

Operasyon yapıldıktan sonra gözaltına alınan ve geceyi nezarette geçiren Belediye Başkanı Aksoy’un ifadesinin avukatları vasıtasıyla alınacağı öğrenildi. Öte yandan Aksoy’un Avukatı Bilge Özer’in vekalet alma sürecinde bazı polis müdürleri ile tartışma yaşadığı öğrenildi. Aksoy’dan vekalet için imza alamayan Özer, emniyette engellendiği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunacağı söyleyince izin noter vasıtasıyla verildi.