GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
16 Eylül 2021 Perşembe 15:24

Menemen’deki krizde son perde… Söz verildi, pazar kuruldu!

Menemen Belediyesi’nin yapımı devam eden Perşembe Pazaryeri’ndeki tezgahlar için istediği bedelin yüksek olması nedeniyle ayaklanan 600 pazarcı esnafı, geçen hafta pazarda tezgah açmayarak protestoda bulunmuştu. Dün yapılan toplantıda belediye yetkililerinin indirim sözü vermesi üzerine pazarcı esnafı, dünkü Perşembe Pazarı’nı açarak eylemi bıraktı

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Menemen’de bir süredir yaşanan pazaryeri krizinde önemli bir adım atıldı. Kapalı pazaryerindeki tezgahlar için belediye tarafından istendiği öne sürülen 40 bin, 60 bin lira rakamlara isyan eden 600 pazarcı esnafının tansiyonu, dün yapılan toplantıda varılan uzlaşmayla düştü. Geçen hafta pazarda tezgah açmayarak kararı protesto eden esnaf, toplantıda belediye yönetiminin rakamları makul seviyeye çekme sözü vermesiyle Perşembe Pazarı’nı ikinci kez kapatma eyleminden vazgeçti, tezgahları halka açtı.

KODAŞ: O SÖZE İSTİNADEN EYLEMDEN VAZGEÇTİK
Menemenli pazarcılar, “15 Eylül Çarşamba günü belediye yöneticileriyle bir toplantı yaptık ve indirim sözü aldık. Olumlu bir yaklaşım gördük. Bize verilen söze istinaden, tezgah açmayarak eylemimizi sürdürme kararımızı gözden geçirdik ve pazarı açmaya karar verdik. Önümüzdeki hafta bir görüşme daha yapacağız” dedi.

ACAR: ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA YENİDEN MÜZAKERE EDİLECEK
İzmir Pazarcılar Derneği Başkanı Faysal Acar da, konunun önümüzdeki hafta yeniden müzakare edileceğini bildirdi. Karabağlar Belediyesi Meclis üyesi de olan Acar, “Belediyeden görüştüğüm kişiler, esnafa fiyat konusunda esneklik sağlama konusunda olumlu adımlar atıldığını, konunun meclisteki diğer partilerin üyelerine de anlatılacağını, onların da görüşlerinin alınarak kabul edilebilir bir rakama çekilebileceğini anlattı. Bu sevindirici bir gelişmedir. Önümüzdeki hafta yapılacak müzakerede konunun tatlıya bağlanacağını ümit ediyorum.  İzmir Pazarcılar Derneği Başkanı olarak konunun takipçisiyim” diye konuştu.

BAŞKANVEKİLİ PEHLİVAN, NE KADAR İSTEMİŞTİ?
Menemen Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan’ın, esnafın telaffuz ettiği rakamları değil, zemin kattaki tezgahlar için 30 bin, üst kattaki tezgahlar için de 20 bin lira istediği öne sürülmüştü.