GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
11 Haziran 2019 Salı 19:48

Menemen Spor'da 'ihanet' çıkışı ve flaş AK Parti iddiası!

Kayyum atanma durumu oluşan Menemen Spor’da, yargıya taşınan kongrede seçilen yönetim yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada kulübe kayyum atama çalışmaları yapılmasına ‘ihanet’ yorumu yapılırken, kayyum atama çalışmalarına AK Parti İzmir Millet Vekili Alpay Özalan ve AK Parti Menemen İlçe Başkanı Muzaffer Sıtkı Yüksel’in müdahil olduğu iddia edildi.

Geçtiğimiz günlerde Tahir Şahin'in kulüp başkanı seçildiği Menemenspor'da, Fikret Uzun'un açtığı dava sonucunda Menemen Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından tedbir kararı verilerek kongrede alınan kararlar askıya alınmıştı. Yaşanan bu gelişmenin ardından yönetimin kayyuma devredileceği iddia edilirken, yargıya taşınan kongrede seçilen Menemen Spor yönetimi yazılı açıklamada bulundu.

Açıklamada kulübe kayyum atama çalışmaları yapılmasına ‘ihanet’ yorumu yapılırken, kayyum atama çalışmalarına AK Parti İzmir Millet Vekili Alpay Özalan ve AK Parti Menemen İlçe Başkanı Muzaffer Sıtkı Yüksel’in müdahil olduğu iddia edildi.

Yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Son zamanlarda Menemen Spor Camiası ne yazık ki haksız bir şekilde kamuoyunda acımasızca yıpratılmaktadır. Kulüp tarihinde ilk kez Spor Toto 1. Lige çıkmanın şampiyon olmanın keyfinin yaşanması gerekirken bu güzel mutluluk bile yaşatılmamaktadır.

25.05.2019’da yapılan kongre kararları Menemen Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından kulübümüzün hiçbir savunması alınmadan ihtiyati tedbir kararı alınmıştır.

Bu karardan sonra Dernek Tüzüğüne göre eski yönetim görevine devam eder ve 6 ay içersinde yeni kongre kararı alır yazmasına karşın son zamanlarda Dernek Tüzüğü hiçe sayılmak istenerek kulübe kayyum atama çalışmaları yapmak Menemen Spora ihanet etmekten başka bir şey değildir.

Bizler Menemen Spor camiası olarak bütün bu olanları üzüntüyle ve ibretle izlerken ne yazık ki kayyum atama çalışmalarına Ak Parti İzmir Millet Vekili Sayın Alpay Özalan ve Ak Parti Menemen İlçe Başkanı Muzaffer Sıtkı Yüksel’in de dahil olduğunu son derece üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz.

Sevgili Alpay Özalan; yıllardır Milli Takımda ve Büyük kulüplerde forma giymiş bir sporcu olarak böylesi büyük ve yanlış işlere girmekle giydiği formalara haksızlık ettiği gibi mensubu olduğu Siyasi partiye de büyük haksızlık yaparak Ak Partiyi de sıkıntıya düşürmektedir.

Menemen Spor camiası olarak Sevgili Alpay Özalan’ın tarafsızlık ilkesi göstererek bu yanlıştan bir an önce dönmesini bekliyoruz. Sevgili Alpay en önce seni sporcu olduğun için seviyor ve başarılarından dolayı saygı duyuyoruz ancak Menemen Spor camiasından ellerinizi çekiniz, bir sporcu gibi davranıp spora siyaseti karıştırmamanızı sizden bekliyoruz.