GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
18 Mart 2018 Pazar 09:02

Mehmetçik bayrağı göndere çekti: Afrin'de tarihi zafer!

DHA'nın bu sabah geçtiği habere göre ÖSO, terör örgütü YPG işgali altındaki Afrin'e kentin güneydoğusundan girdi. Afrin'in 2 kilometre kadar içerisine girilirken, ilçe merkezinde kontrolün sağlandığı bilgisi geldi.

ÖSO birlikleri, bugün sabahın erken saatlerinde PKK/YPG'li teröristlerden arındırılması hedeflenen Afrin'e kentin güneydoğusundan girmeye başladı. ÖSO güçlerinin ilerleyişi sürerken, kent merkezinden sık sık silah ve patlama sesleri duyuluyor. Ayrıca, Türk savaş uçaklarının da Afrin semalarında uçtuğu gözlendi. 

AFRİNLİ KADINLAR, ÖSO'YU ZILGITLARLA KARŞILADI
Zeytin Dalı Harekatı'nın 58'inci gününde Afrin kent merkezine ilerleyişini sürdüren ÖSO güçleri, bir dükkana girip çocuklarıyla birlikte teröristlerden saklanan bir grup kadın tarafından zılgıtlarla karşılandı. ÖSO mensuplarını karşılarında görüp kepengini açtıkları dükkandan çıkan kadınlar, zılgıtlarla sevinç gösterisinde bulundu. 

- AFRİNLİLER ANLATTI: BİRKAÇ GÜN ÖNCE KAÇTILAR!?

Bu arada, Afrin kent merkezinde sık sık silah ve patlama sesleri duyuluyor.

ÖSO, AFRİN'DE KONTROLÜ SAĞLADI
Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, bugün sabah saatlerinde kuşatılan Afrin kent merkezine giren Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensupları, kontrolü sağladı. ÖSO güçleri, bazı noktalarda çatışmalar yaşanırken, çok fazla direnişle karşılaşmadı. Kontrolün sağlanmasını kent meydanında havaya ateş açarak kutlayan ÖSO güçleri, burada bulunan Kawa heykelini önce silahla ateş açarak tahrip etti, ardından da iş makinesiyle yıktı. ÖSO güçlerinin kentin mahallerinde kontrollü ilerlleyişleri sürüyor.

Zeytin Dalı Harekatı'nın en kritik sürecine sabah 04:15’de start verildi. Afrin ilçe merkezinde Özel Kuvvetler'e bağlı askeri birlikler 01:20’de sızma operasyonunu başlattı. 14 sektöre (bölüm) ayrılan ilçede operasyon ilk aşamada 7 farklı noktadan başladı.

TSK'DAN AÇIKLAMA
TSK'dan yapılan açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu tarafından Afrin şehir merkezi kontrol altına alınmıştır. Mayın ve el yapımı patlayıcı arama çalışmaları devam etmektedir. Şehitlerimizin ruhu şad olsun!" denildi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamaya göre, bu sabah saat 08:30 itibarıyla TSK ve ÖSO tarafından Afrin'de kontrol sağlandı. Erdoğan, Afrin'de TSK ve ÖSO bayraklarının dalgalandığını, terör koridorunun 4 halkadan kırıldığını belirtti. (Habertürk, DHA)