GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Haziran 2019 Cumartesi 17:37

Meclis krizinde söz başkanda: Art niyet aramıyorum!

CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur, Belediye Başkanı Burak Oğuz ile meclis üyelerini karşı karşıya getiren “meclis toplantı saatinin değişikliği” kararını yorumladı. Özbadur, “Sabah yapılan toplantılar programları aksatıyordu. Değiştirilmesi yönünde bir karar aldık. Karşı çıkan arkadaşlar zamanla grup kararını öğrenecek. Art niyetli olduklarını düşünmüyorum. Zaten böyle bir niyet de aramıyorum” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Urla İlçesi’nde CHP’li Belediye Başkanı Burak Oğuz ile CHP’li meclis üyelerini karşı karşıya getiren “meclis toplantısının saatinin değiştirilmesi” kararının yankıları sürüyor. Seçildiği günden bu yana her ay gerçekleştirilen meclis toplantılarını diğer ilçe belediyelerinin aksine sabah 09:00’da yapan Başkan Oğuz’un kararına CHP’li meclis üyeleri karşı çıkmış, toplantı saatinin 17:00’ye alınmasını istemişti. Başkan Oğuz’un tepki gösterdiği saat değişikliği kararı oy çokluğuyla gerçekleştirilmişti.

CHP Grup Sözcüsü ve CHP’li Meclis Üyesi Yiğit Öz’ün, “bu konuda grup (parti) kararı var, değiştirilmesini istiyoruz” talebine bazı CHP’li meclis üyeleriyle birlikte Başkan Oğuz da karşı çıkınca parti tüzüğü gündeme geldi. Parti tüzüğünün ilgili maddesine göre grup kararına karşı çıkmak disiplin suçu olduğu için bazı isimler meclis üyelerinin savunmalarının alınmasını istedi.

URLA MECLİSİNDE İLK ÇATLAK! BAŞKAN OĞUZ, ATA’NIN SÖZLERİYLE VURDU

İlçede krize neden olan olayla ilgili konuşan CHP İlçe Başkanı Hakan Özbadur, meselenin büyütülmemesi gerektiğini söyledi. Özbadur, “Bazı meclis üyesi arkadaşlarımızın iş saatleriyle çakışan meclis toplantısının saatinin değişmesi için bir karar alındı. Bunun için de grup kararı alındı. Herkesin zamanı ve programı uymayabiliyor. Meclis üyesi arkadaşlarımız grup kararının ne anlama geldiğini, parti kararlarının ne olduğunu zamanla öğreneceklerdir. Yeni olanlar ve toplantılara katılmayanlarda bir yanlış anlaşılma olmuş olabilir. Biz de gereken uyarıları kendilerine yapacağız. Art niyetli olduklarını zaten düşünmüyorum. Bir sıkıntı varsa düzeltilir” dedi.

Başkan Özbadur, Belediye Başkanı Burak Oğuz ile bir probleminin ya da sorununun olmadığını da vurgularken, partiyi bir ilçede ilçe başkanının temsil ettiğini söyledi.