GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Kasım 2019 Cumartesi 16:11

MHP’li Vekil Osmanağaoğlu: Aliağa modeli İzmir’in geneline uygulanmalıdır!

Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının 2020 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda İzmir’e dair bilgiler vererek önerilerde bulundu.

Konuşmasında Aliağa sanayi ve turizm stratejisinin İzmir genelinde uygulanması gerektiğine vurgu yapan Osmanağaoğlu öte yandan İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi'nin siyasi rant malzemesi haline getirildiğini söyleyerek kütüphanenin tamamlanmasına yönelik girişimlerin hızlandırılmasını istedi.

MHP Yönetim Kurulu Üyesi ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğu Kültür ve Turizm Bakanlığı 2020 yılı bütçe görüşmelerinde İzmir hakkında bilgiler vererek önerilerde bulundu. İzmir genelinde Aliağa sanayi ve turizm stratejisinin uygulanması gerektiğine dikkat çeken Osmanağaoğlu, ‘’İzmir, kültür mirasıyla, doğal güzellikleriyle her yıl milyonlarca misafiri ağırlayan kültür ve turizm membası bir kentimizdir. Aynı zamanda İzmir, çevre iller ve bölgesi için de âdeta lokomotif görevi gören bir ilimizdir. Turizm potansiyeli hâlihazırda tam manasıyla kullanılmayan, doğal güzellikleri, kültürel varlığı ve tarihî ören yerleriyle turizm alanında da atılım yapmayı bekleyen Dikili, Bergama, Aliağa, Foça, Menemen, Çiğli, Karaburun, Çeşme, Urla, Seferihisar, Menderes ve Selçuk gibi birçok ilçesi bulunmaktadır. Diğer yandan, İzmir Aliağa Belediyemiz, hem sanayinin hem de turizmin birbirine paralel şekilde gelişebileceğini göstermesi açısından rol model pozisyonunda bir ilçemizdir. Bu örneğimizi, İzmir'imizin geneline uygulanabilecek bir "sanayi ve turizm stratejisi" olması açısından önemli görüyorum’’ dedi.

KÜÇÜK ESNAFIN AYAKTA KALABİLECEĞİ TURİZM STRATEJİLERİ HAYATA GEÇİRİLMELİ
Türkiye’nin sadece deniz mevsiminde değil 12 ay boyunca turizm geliri elde etmesi gerektiğini ve Türkiye’nin bu kaynak ve altyapıya sahip olduğunu belirten İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu,  ‘’turizm çeşitliliğinin arttırılması, daha fazla misafirin gelmesinin sağlanması ve kalitenin arttırılması için bazı adımların atıldığı muhakkaktır. Ancak tek başına turist sayısının artması gelirin artması için maalesef yeterli olmamaktadır. Bu sebeple, doğa ve macera turizmi alanında daha fazla tanıtım faaliyetine yer verilmelidir.

Zincir otellerin yanında küçük esnaflarımızın da ayakta kalabilmesi için turizm stratejileri ivedilikle hayata geçirilmelidir. Gastronomi turizminin daha da geliştirilmesi gerekmektedir. Ancak ticari gayeler öne alınarak yerel yemek kültürlerinin yozlaşmasının da önüne geçilmelidir. Spor turizminden ülkemizin yeterli payı almamasının sebepleri araştırılmalı ve bu konuda adımlar atılmalıdır. Sahip olduğumuz yer altı ve yer üstü kaynaklarımız en etkin şekilde kullanılmalı ve sağlık turizmindeki hatırı sayılır gelişime katkı sunulmalıdır. Söz konusu alanlarda gelişim sağlanırsa; deniz turizmi kapsamında ülkemize gelen misafirlerimizin ülkemizden ayrıldığı mart, nisan, mayıs, eylül, ekim ve kasım aylarında da ülkemize milyonlarca yabancı turistin gelmesi mümkün olacaktır.

İZMİR ATATÜRK İL HALK KÜTÜPHANESİ SİYASİ RANT MALZEMESİNE DÖNÜŞTÜ
İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi’nin ivedilikle tamamlanması bakanlığa çağrıda bulunan Osmanağaoğlu, ‘’İzmir'imizin bazı çevreler tarafından suiistimal edilmesi suretiyle siyasi rant malzemesine çevrilen bir konusu bulunmaktadır. İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi, Deprem Performans Analiz Raporu sonucuna göre boşaltılmış ve iyileştirmenin ekonomik olmayacağı kanaatiyle yenisinin yapılması için Bakanlığımızın 26/10/2015 tarihli 201307 sayılı onayıyla yıkılmıştır.

Bakanlığımızın İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi ile ilgili çok güzel bir projesinin olduğunu biliyoruz. Eski yerinde, tarihî birikimine layık yeni bir Atatürk Halk Kütüphanesinin avan ve uygulama projeleri çizilmiş olsa da binanın daha işlevsel hâle getirilebilmesi için yeni düzenlemeler yapılmıştır. Söz konusu arsanın sit alanında olması sebebiyle, bu güzel projenin onaylanması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onayının beklendiği kamuoyuna yansıyan bilgiler arasındadır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın projenin onaylanması hususunda hassasiyet göstereceğine ve siz Sayın Bakanımızın da bu sürecin bir an önce tamamlanması için gerekli girişimlerde bulunacağına inancımız tamdır.

Bu proje ve İzmir'imizde hâlihazırda var olan 38 halk kütüphanesinin sayısının arttırılması için 2020 bütçesinden gerekli payın ayrılması ise en büyük temennimizdir’’ dedi.

DÜNYA GÖÇEBE OLİMPİYATLARININ 3’ÜNCÜSÜ İZMİR’DE YAPILSIN
Dünya Göçebe Olimpiyatlarının 3’üncüsünün İzmir’de yapılmasını isteyen Tamer Osmanağaoğlu, ‘’Sayın Cumhurbaşkanımız 2018 yılında Kırgızistan'da 2'ncisi düzenlenen Dünya Göçebe Oyunlarında "Dünya Göçebe Olimpiyatlarının 3'üncüsünü Türkiye'de yapacağız." müjdesini vermişti.  2020 yılında Türkiye'nin ev sahipliğini yapacağı Dünya Göçebe Oyunlarına gerek alt yapısı gerekse uluslararası etkinlik tecrübesi ile İzmir'imizin hazır olduğunu ve 3'üncü Dünya Göçebe Olimpiyatlarına İzmir'imizin ev sahipliği yapmaktan gurur duyacağını ifade etmek istiyorum’’ şeklinde konuştu.