GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Nisan 2020 Salı 12:43

Koronavirüs’ü atlatan Eroğlu’ndan mesaj: Tedbir en önemli silah!

Koronavirüs tedavisi başarıyla sonuçlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Fırat Eroğlu hastaneden taburcu oldu. Eroğlu, “Tedbir bu virüsün karşısında en önemli silah. Lütfen herkes önlem alsın” dedi. Eroğlu, virüse karşı gelişen antikorları vermek için kan bağışı yapacağını söyledi.

EGEDESONSÖZ- Koronavirüs salgınına yakalandıktan sonra uzun süre Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Fırat Eroğlu taburcu edildi. İyileşen ve sağlığına kavuşan Eroğlu, evinde kenti karantinasını uygularken yaşadığı süreci anlattı.

Egedesonsöz’e konuşan Eroğlu, “Virüsü nereden kaptığım ile ilgili bir fikrim yok. Salgının başından itibaren önlem alan, kişisel temizliğine ve hijyene çok önem veren birisiyim. Hastalık bulaşmadan önce bir iki kez markete alışverişe gitmiştim. Sanıyorum oradan geçti. Ayrıca, nakit para alışverişini minumuma indirip tedbir olarak kartlı alışveriş yapmaya başlamıştım. Kartın da temassız özelliğini kullanıyordum. Kısacası çok dikkat etmeme rağmen virüs bulaştı” dedi.

Belirtilerin her kişide farklı olduğunu söyleyen Eroğlu, “Koronavirüs testi pozitif çıkmış birisi olarak iyileşme süreci de dahil hiçbir zaman öksürmedim. Bir kere bire hapşırmadım. Çok ilginç bir şekilde burnumda kaşıntılar oldu ve kurudu. Ayrıca göğüs kafesimde derin nefes aldığımda acı hissettim. Hastaneye gitmeden önce de sırtımda bıçak saplanır gibi ağrılar oluştu. En son işyerimde otururken dışarıdan söylediğim yemeğin tadının olmadığını hissettim. Isırdığım hamburger tatsız, tuzsuz geldi. Yanında bulunan sarımsaklı ve acılı sosu kokusu keskin olmasına rağmen hissetmedim. Zaten sonrasında testlerim pozitif çıktı. Bu süreçte salgını yakalandığımı koku duyularımı kaybettiğimde kesin olarak anladım” diye konuştu.

Testlerinin pozitif çıkmasından sonra son görüştüğü birçok kişiye ve aile bireylerine testler yapıldığını söyleyen Eroğlu, tüm testlerin negatif çıktığını ve hiçbirisinde vakanın tespit edilmediğini söyledi. Eroğlu, “En önemli tedbir kendimizin alacağı tedbirdir. Virüs ile savaşta en önemli silah da budur. İzolasyon ve vakaların artış hızını en aza indirmek yine bizim elimizde. İnsanlar sokağa çıkma yasağından bahsediyorlar. Bu konuda zaten kurumlar gereken tedbirleri uyguluyor. Tam kapasite 10 günlük bir izole durumun sürecin tespiti ve vakaların kontrolü açısından önemli bir süre olacağını düşünüyorum. Duyarlı ve bilinçli olursak, herkesin birer taşıyıcı olabileceğini bilirsek kendimize değilse bile çevremize zarar vermemiş oluruz” dedi.

ANTİKOR ÜRETİMİNİ DESTEKLİYORUM
Eroğlu, koronavirüsten iyileşmiş kişilerin vücudunda bulunan ve hastalığa karşı bir ömür boyu bünyede kaldığı düşünülen antikorları vermek istediğini söyledi. Uzmanların virüse karşı mücadelede serum üretimi için kullanılacak antikorları geliştirmeye çalıştığını gördüğünü anlatan Eroğlu, “Hastanemizde bizimle ilgilenen Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şükran Köse bu konuda çalışma yapanların olduğunu söyledi. Şükran hocanın da arkadaşı olan Prof. Dr. Ercüment Ovalı ve ekibi bu alanda araştırmalar yapıyor. Ben kesinlikle antikor üretimi için kan vermek istiyorum. Bağışçı olup, serum üretimine faydalı olan kişiler arasında yer almayı umuyorum” diye konuştu.

Koronavirüs tedavisi gördüğü günden itibaren sağlık sistemiyle gurur duyduğunu belirten Eroğlu, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ve hastane yetkililerinin son derece donanımlı ve bilgili olduklarını da sözlerine ekledi. Eroğlu, “Başından bu yana mantıklı, sağduyu bir tedavi yöntemi izlediler. Her şeyin önlemi, tedbiri alınmıştı. Doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımıza bir vatandaş olarak teşekkür ediyorum. Aynı zamanda bu süreçte bana moral ve motivasyon sağlayan herkese minnettarım. AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Hamza Dağ,  İzmir Milletvekilimiz Atilla Kaya ve İl Başkanımız Kerem Ali Sürekli ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer de sürekli ilgilenerek moral verdiler” ifadelerini kullandı.