GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Eylül 2021 Cumartesi 12:42

Koltuktan el çektirilmişti…Erdoğan'a yeni görevlendirme

Cumhuriyet Halk Partisi Menemen'de yaşanan 'fire' krizleri sonrası İl Yönetimi tarafından görevden alınan CHP Menemen eski İlçe Başkanı Turan Erdoğan'a partiden yeni bir görev verildi.  Erdoğan, CHP Genel Başkan Başdanışmanı Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut'un imzası ile CHP Spor Kurulu Danışmanlığı'na atandı.

EGEDESONSÖZ - Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un tutuklanması ile başlayan süreç sonrasında yaşanan krizler ile sıkça gündeme gelen CHP Menemen de geçtiğimiz aylarda 'fire krizi' nedeniyle faturanın kendisine kesilen ve görevden alınan CHP Menemen eski İlçe Başkanı Turan Erdoğan, flaş bir kararla CHP Spor Kurulu Danışmanlığına atandı.

"DANIŞMAN" OLARAK GÖREVLENDİRMESİ GURURUNU YAŞIYORUM
Konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Erdoğan;  "Cumhuriyet Halk Partisi, evrensel spor kültürünü ülkemizde yaygınlaştırmak için; etkin, verimli, dinamik bir anlayışla görev yapacak bir " Spor Yönetiminin"  kurulması ilkesini hep benimsemiş ve  savunmuştur.

Bu vesileyle, " Her türden spor etkinliklerini,Türk Gençliğinin ulusal eğitiminin ana unsurlarından saymak gerekir." gerçekliğini ifade eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün spor ile ilgili duygu ve düşüncelerini hedef edinerek kurulan Cumhuriyet Halk Partisi Spor Kurulu, denetime açık, şeffaf, katılımcı ve demokratik çizgide yoluna devam etmektedir.

Cumhuriyet Halk Partisi bu alandaki çalışmalarına " Milli Sporcu" kimliğimle beni "danışman" olarak görevlendirmesi gururunu yaşamaktayım.

Başta Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na Gnl.Bşk. Başdanışmanı Spor Kurulu Başkanım Sayın Kenan Nuhut' a ve büyük  ailem dediğim Cumhuriyet Halk Partisi Ailesine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?
Menemen'de Başkan Vekilliği sürecinde verilen 3 fire ile birlikte parti içinde başlayan 'çatlak' krizi sonrası, İlçe yönetimine tepkiler gelmiş ancak yaşanan yargı süreci ile birlikte gündem 'yargı' süreci olmuştu.

Parti içinde Başkan Vekilliği ile ilgili kimlerin 'fire' olduğu hakkında araştırmalar yürütülürken, Sevda Bozkurt partiden istifa etmişti. Menemen'de sakinleşen gündem ise 'borçlanma yetkisi' ile yeniden alevlenmişti.

AK Parti'den Menemen Belediyesi Başkan Vekili seçilen Aydın Pehlivan'ın 65 milyon TL'lik borçlanma yetkisi Meclis gündemine getirilirken, CHP Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan yönetiminde toplanan CHP grubu   'borçlanma' için ret oyu verme kararı almıştı. Alınan karar sonrası ise Mecliste gerilim yaşandı. Borçlanma yetkisinin görüşülmesi sırasında CHP sıralarında yer alan  üç isim grup kararına aykırı oy kullanarak Aydın Pehlivan'a yetki verilmesini onaylamış ve CHP'li üyelerin oyları sayesinde karar oy çokluğu ile mecliste kabul edilmişti. 

Yaşanan krizler sonrası Menemen'de oklar yeniden İlçe Yönetimi'ne dönerken, İl Yönetimi'nin borçlanmada verilen fireler sonrası ilçe yönetimine 3 isim hakkında disiplin işlemi başlatması talimatında bulunduğu iddia edilmişti.

Borçlanmada kabul oyu veren üç isim için Menemen'de süreç başlarken, geçtiğimiz günlerde grup kararına uymayan üç meclis üyesinin istifa etmesi ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi, seçim ile Menemen'de kazandığı Başkanlık koltuğunun yanı sıra, Meclis çoğunluğunu da kaybetmişti.

FATURA YÖNETİME KESİLDİ
Yaşanan krizler sonrası ise Menemen faturası İlçe yönetimine kesilmişti. Süreç içinde krizi ve fire sorunlarını iyi yönetemediği ve ilçede sorunların üst seviyelere çıkması nedeniyle, CHP İzmir İl Yönetimi, gerçekleştirilen İl Yönetimi toplantısında oy birliği ile aldığı karar sonrası CHP Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan ve İlçe Yönetimi'ni görevden alma kararı almış ve sonrasında göreve  Ömer Güney atanmıştı.