GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Temmuz 2020 Cuma 09:25

Kılıçdaroğlu'ndan 'Datça' tepkisi: Hükümetin yerel temsilcileri engelliyor!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin büyükşehir belediye başkanlarıyla yaptığı görüşmede “Hizmet odaklı kalın, siyaseti bize bırakın” dediği öğrenildi. “Kraldan çok kralcılar bize daha fazla sıkıntı çektiriyor” yakınmasında bulunan Kılıçdaroğlu'nun Datça’da hafriyat atıkları için alan istenmesine karşın hükümetin yerel temsilcilerinin çıkardığı engellemeye dikkat çektiği, ayrım yapmadan herkes için gerekli hizmetin dahi engellendiğini anlattığı belirtildi.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, bugünkü köşesinde Kılıçdaroğlu’nun CHP’li başkanlarla yaptığı toplantıyı yazdı.

Yazının ilgili bölümü şöyle:

CHP lideri Kılıçdaroğlu yerel seçim sonrası önemli bir etkinlik başlattı; partisinden seçilen 11 büyükşehir belediye başkanı ile düzenli buluşuyor. Organizasyonda, belediyecilikten gelen, yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un da katkısı biliniyor. Daha önceki buluşma zoom üzerinden sanal ortamda gerçekleşmişti; dünkü ise bütün belediye başkanlarının Ankara’ya gelmesiyle yüz yüze gerçekleşti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş’ın Gölbaşı’ndaki tesislerinde ev sahipliği yaptığı toplantı 4 saat sürdü. Bu kadar uzun süre devam edince ele alınan konuları merak edip sordum. Şurası kesin ki 25-26 Temmuz’da yapılacak Büyük Kurultay konusu hiç ele alınmamış; tamamen belediyelerin çalışmaları ve karşılaştıkları zorluklar üzerinde durulmuş. Hemen hepsi kamuoyunun da yakından bildiği engellemelere dikkat çekip, kendilerinin iş yaptıramaz hale getirildiklerinden yakınmış.

"Parti üst perdeden savunsun"
Hatta bazıları, “Bu tür durumlarla karşılaştığımızda parti yönetimi daha üst perdeden bizi savunsun” önerisinde bulunmuş. Kılıçdaroğlu, “Elinizde olduğu kadarıyla, sizi engellediklerinden kalan kadarıyla elinizde ne imkan varsa sonuna kadar hizmet odaklı kalın; siyaseti bize bırakın” demekle yetinmiş. Başkanlar, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin asbestli boru değiştirmek için kredi alımını engelleme olayında da görüldüğü gibi belediye meclislerinde bazen kendi başlarına tutum sergilediklerini anımsatmış.

“Kraldan çok kralcılar bize daha fazla sıkıntı çektiriyor” yakınmasında bulunmuş. Datça’da hafriyat atıkları için alan istenmesine karşın hükümetin yerel temsilcilerinin çıkardığı engellemeye dikkat çekilmiş, ayrım yapmadan herkes için gerekli hizmetin dahi engellendiği vurgulanmış. Buna bir de salgın dolayısıyla vergi gelirlerinde düşüş yaşanmasının eklendiği, bazılarının çalışanın maaşını ödeyemez hale geldiğine dikkat çekilmiş.