GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Nisan 2019 Çarşamba 11:00

Kaybedilen ilçenin başkanı sessizliğini bozdu: Alnım açık, başım dik!

CHP’nin 31 Mart yerel seçimlerinde kaybettiği ve kazanamadığı ilçelerde örgüt başkanlarının ya görevden alınacağının ya da istifa yolunu seçeceklerinin iddia edilmesi sonrasında gözler Bergama İlçe Başkanı Canbaz’a çevrildi. Canbaz, “Siyasal anlamda alnı açık, başı dik ilçe başkanı varsa o da benim. Ben kimseyi suçlamıyorum. İlçe başkanı olarak görevimin başındayım” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İzmir’de 31 Mart yerel seçimleri sonuçlarına göre kaybettiği ilçelerden olan Bergama’nın durumu kulislerin hareketlenmesine yol açtı.  

Yerel seçimlerde AK Parti’den kazandığı ilçelerle başarılı bir grafik çizen CHP’nin Bergama’da karşılaştığı sonuç adeta soğuk duş etkisi yaratmıştı. CHP’nin Mehmet Gönenç’li 2 dönemlik iktidarı son bulurken aday gösterilen İdris Yavuzyılmaz ise AK Parti’nin adayı Hakan Koştu’ya yenildi.

Seçimlerin ardından kaybedilen ya da kazanılamayan ilçelerde örgüt başkanlarının görevden alınacağı ya da kendi istekleriyle istifa yolunu seçecekleri iddia edildi. Aliağa, Kınık ve Kiraz’da var olan MHP ve AK Parti iktidarı sürdürüldüğü ve Bayındır’da da adayın kendisine olan tepkilerden dolayı büyük farkla seçimin kaybedilmiş olmasından dolayı gözler en dikkat çeken Bergama’ya ve CHP’nin İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz’a çevrildi.

ALNIM AÇIK, BAŞIM DİK!
İstifa durumunun kendisine sorulması üzerine konuşan İlçe Başkanı Canbaz ayrıca süreçle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Canbaz, “Benim öyle bir kararım yok. Bergama’da seçimin niye kaybedildiğinin analizi yapılmadan, sonuçlar üzerine tespit yapmadan olmaz. Biz söyledik; ‘bizim üzerimize ilçe örgütü olarak düşen ne varsa yapmaya hazırız’ dedik. Ben istifa edeyim de, hangi gerekçelerle istifa edeceğim? Siyasal anlamda alnı açık, başı dik ilçe başkanı varsa o da benim. Ben kimseyi suçlamıyorum. Süreçle ilgili düşüncelerimi söyledim. İlçe başkanı olarak görevimin başındayım” dedi.