GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
17 Mart 2018 Cumartesi 16:51

Karşıyaka'da istifa krizi: O isim görevi bıraktı

Karşıyaka Belediyesi’nin şirketi Kent. A.Ş’nin Genel Müdürü Aytekin Tunus istifa etti. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın istifayı işleme koymadığı öğrenilirken istifanın arka planında Tunus ile CHP İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’ın kavgası çıktı.

EGEDESONSÖZ/Karşıyaka Belediyesi’nin şirketi olan Kent A.Ş’ye geçtiğimiz aylarda genel müdür olarak atanan CHP Konak eski İlçe Başkanı Aytekin Tunus görevinden istifa etti. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın şirketi toparlaması ve mali yapıyı düzene sokması için görevlendirdiği Tunus, görevinin bittiğini, misyonunu tamamladığını dile getirdi.

İstifa kararının arka planında ise Tunus’un,  CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ile tartışması çıktı. İddialara göre Tunus, belediye şirketinde çalışan Yıldırım’ın kardeşinin yerini değiştirerek başka bir görev verdi. Yıldırım ile Tunus bunun üzerine telefonda tartıştı. İkilinin arasındaki gerilim, Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’a yansımadan Tunus istifasını gönderdi. Başkan Akpınar ise, Tunus’un kararını kabul etmeyerek istifayı işleme koymadı.Tunus, kararını kamuoyuna, “Belediye başkanımızın çağrısı üzerine buraya gelmiştim. Zaten sürem ve çalışma şeklim önceden belliydi. Misyonumu, görevimi tamamladım” sözleriyle duyurdu.

Egedesonsöz’e konuşan CHP İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ise, “Aytekin Tunus ile telefondaki diyaloğumuz doğrudur. Ben, parti örgütünün başı olarak gelen şikayetleri kendisine ilettim. Karşıyaka’da amacım alınan en yüksek oyu korumak ve buna göre çalışmalar yapmaktır. Kimse kendisini parti örgütünün üzerinde göremez. Ne yazık ki Aytekin Tunus, belediye şirketinin genel müdürü olarak sürekli Karşıyaka örgütünü ezmiş, dışlamıştır. Bunu da bilerek yapmıştır. Ben, sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu temsil eden bir makamda oturuyorum. Herkes yerini bilecek ve ona göre davranacak. Kimseye parti örgütümün bir ferdini ezdirmem. Arkadaşımız buraya Konak’tan geldi. Kendisinin Karşıyaka ile kan uyuşmazlığı var. Bu da davranışlarına, uygulamalarına yansıyor. Mesele benim kardeşimin ya da yakınımın meselesi değildir.  Bu konu Karşıyaka CHP örgütünün bir meselesidir. Ben burada ya bu ilçe başkanlığını yaparım ya da yaparım. Başka bir şık asla olmaz. Herkes de bunu böyle bilsin” ifadelerini kullandı.

CHP İlçe Başkanı Yıldırım, Genel Müdür Tunus’un CHP ilçe örgütüne karşı tutumundan Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın sorumlu tutulamayacağını da söyledi. Yıldırım, “Başkanın durumu bildiğini sanmıyorum. Bu bir uygulama ve sistematik yaklaşımdır. Şayet böyle bir durumdan haberdarsa daha vahim olur” diye konuştu.“SORUNLARI YALNIZCA BEN ÇÖZERİM” 
"Konu Aytekin Bey ile benim aramda, anlaşmalı olarak gerçekleşmiştir. Geçmişten gelen bir dostluğumuz vardır ve sürecektir. Belediyenin iç işleyişine dışarıdan müdahil olunmasını doğru bulmuyorum. İlçe başkanımızın kendi açısından hassas olduğu noktalar varsa bile, bunlar, belediye içinde yalnızca benim çözebileceğim şeylerdir. O yüzden sıkıntıları belediye içinde başkalarına değil, direk bana iletirse sorunları da ortadan kaldırabiliriz. Aytekin bey şirketin mali yapısını düzeltmek için kendi işlerinden zaman ayırarak şirketin başına geçmişti. Bıraktığı yerden, belediye şirketimizi daha iyi yerlere getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Aytekin Bey ayrıca şirketin yönetim kurulu üyesi olarak görev almaya devam edecektir. Bu da gösterir ki ortada bir ‘kriz’ yoktur. Söz konusu tartışmalar, sadece ufak ve gereksiz birer detay olabilir. Böyle şeylerin kamuoyu önünde tartışılmasını doğru bulmuyorum"