GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
14 Ocak 2020 Salı 10:34

Karabağlar'da hedef olimpiyatlar

Karabağlar Belediyesi, ilçedeki amatör kulüplerde bulunmayan ata sporumuz güreşi geliştirmek ve bu dalda başarılı isimler yetiştirmek amacıyla spor müdürlüğü bünyesinde “güreş” branşı açtı. Milli güreşçiler Zekai Baykara ve Veteranlar Dünya Şampiyonu Ergüder Bekişdamat tarafından çalıştırılan genç sporcular, en büyük hedeflerinin kazanacakları madalyalarla Karabağlar’ın adını dünyaya duyurmak olduğunu söylediler.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve başarılı bireyler yetiştirmek amacıyla spora özel önem verdiklerini her fırsatta dile getiriyor. Karabağlar Belediyesi de bu hedef doğrultusunda Spor Müdürlüğü bünyesinde güreş branşı açtı. Bu dala gönül veren 11- 13 ve 15-17 yaş arasındakilerle 20 yaş üstü herkes, güreş sporuna davet edildi. Çalışmalar, Bozyaka pazaryeri zemin katında yapılan spor tesisinde, başantrenörler eşliğinde gerçekleştiriliyor. Genç sporcular, haftanın 5 günü grekoromen ve serbest stil dallarında sistematik eğitim alıyor.

HEDEF OLİMPİYAT!
Genç sporcular güreş branşı açılmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, “Karabağlar’daki spor kulüplerinde bu branş yoktu. Belediyemiz bu alanda önemli bir boşluğu doldurmuş oldu. Burada çok sağlam ve sistematik bir biçimde çalışıyoruz. Amacımız ağabeylerimiz gibi dünya şampiyonaları ve olimpiyatlara katılmak. Elde edeceğimiz başarılarla Karabağlar’ın adını dünyaya duyurmak istiyoruz” diye konuştular.