GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Ocak 2021 Cumartesi 09:44

Görüntü Bergama'dan! (İzmir'de nereler kar yağacak?)

Soğuk havanın etkisi altına giren İzmir’de kent merkezinde sıcaklıklar 2-4 dereceye kadar indi. Bugün Kınık, Bergama ve Kemalpaşa’da kar yağışı görülmesi beklenirken 150-200 metrenin üzerindeki yerlere kar düşeceği öngörülüyor. Yarın bazı kıyı ilçelerinde (Karaburun, Çeşme, Urla, Foça, Dikili) deniz etkili kar yağışı meydana geleceği tahmin ediliyor.

EGEDESONSÖZ- Soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren İzmir’de dün yüksek kesimlerde kar yağışı yaşandı. Kar yağışı bugün ise etki alanını genişletiyor.

Kar yağışı bugün Kınık, Bergama, Kemalpaşa’da etkili olurken kent merkezinin yüksek kesimlerinde kar görüldü. Dağlarda ise kar yağışı etkisini arttıracak. Kar kalınlığı 15 cm’ye kadar yükselecek.

YARIN SAHİLDE KAR VAR
Yarın ise kıyı ilçelerine kar düşecek. Karaburun, Çeşme, Urla, Foça ve Dikili’de deniz etkili kar yağışı görüleceği tahmin ediliyor. Karın Karaburun'un üst kesimlerinde tutması beklenirken yağışın iç kesimlere girmesi beklenmiyor. Beydağ ve Kiraz ilçelerinde de yerel kar yağışı görülebilir.

Yağışların pazartesi günü duracağı ve Çarşamba gününe kadar kuru soğuğun kent genelinde etkili olacağı öngörülüyor. Hava sıcaklığının 0’ın altına inmesi sebebiyle çiftçilerin zirai don riskine karşı önlem alması gerekiyor.

5 GÜNLÜK HAVA RAPORU: