GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Otomobil
25 Mart 2020 Çarşamba 09:01

İzmirliler 'EnTaksi' uygulamasını sevdi

İnternetten taksi çağırma uygulaması EnTaksi’ye gösterilen ilgi koronavirüs tehdidiyle 2’ye katlandı. İzmirliler, dışarı çıkmadan taksi çağırma kolaylığını bu zor günlerde çok sevdi.

İzmir’de Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yılbaşında hayata geçirilen internetten taksi çağırma sistemi EnTaksi, bu zor günlerde Hızır gibi yetişti. Koronavirüs salgını nedeniyle evlerine kapananlar, dışarı çıkmak zorunda kalmadan bir ‘tık’la taksi çağırıyor. Uygulamaya gösterilen ilgi son dönemde 2’ye katlandı.

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Celil Anık, yaptıkları işin ne kadar doğru olduğunu gördüklerini açıkladı. Anık, zor geçen bugünlerde hayatı bir nebze de olsa kolaylaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi, şunları söyledi:

Araçlar ilaçlanıyor

“İzmirli taksiciler olarak görevimizin başındayız. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin de desteğiyle özel ilaçlarla dezenfekte ettiğimiz araçlarımızla İzmirlilere günün 24 saati kesintisiz ve güvenli yolculuk imkanı sunuyoruz. Teknolojik altyapımızı kullanarak EnTaksi üzerinden istedikleri saatte, istedikleri yere taksi çağıranlara ulaşıyor, onları gitmek istedikleri yere ulaştırıyoruz.”