GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Aralık 2017 Cumartesi 09:19

İzmirli öğretmenlerden 'müdür cinayeti' tepkisi: Sözün bittiği yerdeyiz!

Ödemiş’te dün yaşanan müdür cinayetinin ardından eğitimde artan şiddet boyutunu değerlendiren Türk Eğitim Sen İzmir İl Başkanı Demir “Görevimizin başında ölüyoruz. Artık son noktada, sözün bittiği yerdeyiz” dedi.

Ödemiş Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen’in ölümü eğitimcilere yönelik şiddetin ne denli büyüdüğünü bir kez daha gözler önüne serdi. Yaşanan cinayet üzerinden okullarda artan şiddete değerlendiren Türk Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Eyüp Merih Demir “Görevimizin başında ölüyoruz. Son noktadayız” dedi.

-İZMİR'DE OKULDA DEHŞET! MÜDÜRÜ BU YÜZDEN ÖLDÜRMÜŞLER!

ENDİŞELİYİZ
Demir, eğitimciler olarak endişeli olduklarını söyleyerek "Dün yaşanan olayla bir kez daha biz öğretmenlerin, eğitimcilerin içinde bulunduğu durumu gözler önüne sermiştir. Bizler endişe içindeyiz. Günü bitirdiğimizde mutlu olacak hale geldik. Şiddet gittikçe artıyor… Bu ülkenin eğitimcileriyiz, gelecek nesilleri yetiştiriyoruz. Bir yandan yediğimiz asılsız, isimsiz soruşturmalarla kaybolan itibarımız diğer yandan maruz kaldığımız şiddet giderek artıyor. Toplumdaki bu şiddetin önüne geçmek sadece öğretmenlerle başa çıkılacak bir durum değil. Hep beraber sorunun çözümü için acilen çalışmalıyız. Yetkililer bir an önce eğitimde artan şiddeti mercek altın almalıdır. Eğitimciler olarak görevimizin başında ölüyoruz.  Artık son noktada sözün bittiği yerdeyiz” dedi.

“SÖZ KONUSU EĞİTİMSE PARA MAZERET DEĞİL”
Demir konuşmasına şu ifadelerle sürdürdü:

“Öğretmenin motive olacağı, öğrencinin okuldaki eğitim sistemine entegre edileceği bir anlayışla yaklaşılması gerekiyor.  Atama bekleyen yüzbinlerce öğretmen, ücretli öğretmen, sözleşmeli öğretmen gibi problemleri çözmeden eğitim kalitesi artmaz. Eğitimdeki şiddeti, eğitim sorununu çözmeden önüne geçemezsiniz. Ülkenin eğitim sistemi söz konusuysa Maliye Bakanlığı’nın atama için bütçe ayıramaması gibi bir mazeret olamaz. Genç nesilleri yarınlara hazırlayan öğretmenlerden söz ediyoruz. Paranın bütçenin lafı olamaz. Bunu yıllardır söylüyoruz"