GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Nisan 2019 Çarşamba 15:12

İzmirli iki başkandan İmamoğlu’na destek!

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Ankara’da gerçekleşen ziyaretler sonrasında İzmir’e dönmeyerek İstanbul’a geçti. 31 Mart yerel seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarına göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanan İmamoğlu’nu ziyaret eden iki başkan, ‘yanındayız’ mesajı vererek destek oldu.

EGEDESONSÖZ- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışını 31 Mart yerel seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarına göre kazanan Ekrem İmamoğlu, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ı ağırladı. Ankara’ya İzmir’den düzenlenen program sonrasında Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret eden iki belediye başkanı ‘yanındayız’ mesajını verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile birlikte kentteki 25 ilçe belediye başkanı Anıtkabir’e gitmiş ayrıca CHP ve İYİ Parti’nin genel başkanları ziyaret edilmişti. Başkent programı sonrasında İzmirli belediye başkanları Gümrükçü ve Kılıç İstanbul’a geçti. İki başkan İmamoğlu’na destek verdi. Buluşmada CHP Genel Başkan Yardımcıları Muharrem Erkek, Seyit Torun, PM üyesi Bülent Tezcan,İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu yer aldı. 

Başkan Gümrükçü ve Başkan Kılıç Egedesonsöz’e konuştu. Gümrükçü, “Gece sonuçlanan Maltepe sayımında arkadaşlarımızın tuttuğu nöbete katıldık. Genel başkan yardımcılarımız ile fikir alışverişinde bulunduk. Sayın Canan Kaftancıoğlu da vardı. İmamoğlu ile görüştük, Çiğli halkının selamını ilettik. Tüm İzmir olarak kendisine destek halinde olduğumuzu aktardık” dedi.

Kılıç ise, “Demokrasinin tecelli ettiğini görmek bizim için büyük mutluluk. Sayın İmamoğlu’yla görüşmemizde kendisine Buca halkının selamlarını ilettim. Kendisine moral vermek istedik” açıklamasında bulundu.