GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
19 Şubat 2018 Pazartesi 16:43

İzmirli bilim insanına ABD'den büyük ödül!

ABD'de eğitim gören Didem Pehlivanloğlu, "yaşlılıkta algı, dikkat ve bellek süreci" çalışmasıyla Amerikan Psikoloji Birliğinin 2017 yılı doktora tezi araştırma ödülüne layık görüldü.

Bilim insanı Didem Pehlivanoğlu, "yaşlılıkta algı, dikkat ve bellek süreci" çalışmasıyla Amerikan Psikoloji Birliğinin 2017 yılı doktora tezi araştırma ödülünü kazandı. 

YAŞLILAR KONUSUNDA ÇALIŞTI
İzmir Ekonomi Üniversitesinden (İEÜ) yapılan açıklamaya göre, lisans eğitimini üniversitenin psikoloji bölümünde tamamlayan Pehlivanoğlu, yüksek lisansının ardından ABD'deki Georgia Teknoloji Enstitüsü Psikoloji Bölümü'nde yaşlılar konusunda çalıştı.Beyin dalgalarını ölçme yöntemiyle (EEG) genç ve yaşlıların algı ve dikkat süreçlerindeki duygusal içerikli materyallerin etkisi üzerine çalışmalarını sürdüren Pehlivanoğlu, "yaşlılıkta algı, dikkat ve bellek süreci" adlı doktora teziyle Amerikan Psikoloji Birliği tarafından ödüle layık görüldü.

"DENEYSEL PSİKOLOJİ ALANI MUTLU EDİYOR"
Açıklamada görüşlerine yer verilen Pehlivanoğlu, şunları kaydetti:
"Deneysel psikoloji alanında çalışmak mutlu ediyor. Türkiye'deki eğitimimin ardından ziyaretçi araştırmacı olarak bulunduğum Georgia Teknoloji Enstitüsü Psikoloji Bölümü doktora programına kabul aldım. Burada Prof. Dr. Paul Verhaeghen'ın danışmanlığında yaşlılıkta algı, dikkat ve bellek süreçlerini inceleyen bilişsel yaşlanma alanındaki doktora eğitimime başladım."(AA)