GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
19 Mart 2018 Pazartesi 12:57

İzmir merakla bu haberi bekliyordu: İşte Bit Pazarı'nın yeni ismi ve adresi

Kapılan eski bitpazarının yapısı değişerek antika pazarı oldu. Esnaf sözcüsü Murat Gürer “Bitpazarı bitti, yapısal olarak değişip antika pazarı olduk. Çok iyi bu hafta gelen insanlar da fazlasıyla memnun kaldı” dedi. Kapatılan pazar ise dün Çiğli'de uzun süre sonra ilk kez tezgah açtı.

Mehmet Emin AL / EGEDESONSÖZ- Geçtiğimiz eylül ayında denetlenemediği için güvenlik gerekçesiyle kapatılan ve yaklaşık 1000 vatandaşın yeni bir yer arayışına geçtiği, çok sayıda ilçe belediyesinden yer talep etmelerine rağmen pazar alanı bulamayan bitpazarı satıcılar antika pazarına dönüştürdü.

“BİT PAZARI BİTTİ, BİZ ANTİKA PAZARI OLDUK”
Eski bitpazarı sözcüsü Murat Gürer, Konak’ta kapatılan pazar yerine yeni bir alan talep etmelerine rağmen yer bulamadıklarını bu nedenle pazarı antika ve ikinci el eşya pazarına dönüştürdüklerini ifade etti.  Murat Gürer  “Bitpazarı hikâyesi bitti artık ‘Antika ve İkinci El Eşya Pazarı’na dönüştürdük. Çünkü gitmediğimiz ilçe belediyesi kalmadı. Bitpazarı denince kimse yer vermedi. Biz de bu olumsuz algıyı kırmak ve değiştirmek için antika pazarına dönüştürdük” dedi.

MÜŞTERİLERİN TEPKİSİ: ÇOK İYİ OLDU
Antika pazarı için buldukları yeni yer olan Çiğli Komşuoğlu Pazaryeri’nde dün (Pazar günü) 300 satıcının tezgâh açtığını ve pazara gelen müşterilerin büyük ilgi gösterdiğini kaydeden Murat Gürer “Antika pazarına dönüşmemiz çok iyi oldu. Hem yer bulma sıkıntısını atlattık hem de bundan sonra diğer arkadaşlarımıza yer bulmak daha kolay olacak. İnsanlar büyük ilgi gösterdi. Gelenler bize ‘Daha önce bu antika pazarı için Konak’a gidiyorduk. Buraya gelmeleri çok iyi oldu. Haftaya daha hazırlıklı geliriz, antika pazarına ilgi duyan arkadaşlara da haber veririz’ dediler. Artık antika pazarı olarak var olacağız. Doğru bir adım attık pazarımızın adı ve yapısı değişti. Kimse bir iki parça nereden getirdiği belli olmayan insanlara yer vermeyeceğiz ki bu pazar günü iki kişi geldi aramıza almadık” şeklinde ifade etti.

“ODA KURUP TÜZEL KİŞİLİK HAKI KAZANCAĞIZ”
Yeni yer olan Çiğli Komşuoğlu pazaryeri’ne ilişkin konuşan sözcü Gürer “Bu hafta ilk kez tezgâh açtık 300 arkadaşımızla, güvenli korunaklı ve kapalı bir alan. Zabıta ve polis arkadaşlar gelip baktı, selamlaştık ve gittiler. İlk kez esnaf olarak zabıta korkusu olmadan tezgah açtık. Şimdi kısa bir süre izleyeceğiz durumu ondan sonra daha önce Konak’ta tezgâh açan arkadaşlarımızın temiz kâğıdı ve kimlik belgelerini emniyete vereceğiz. Diyeceğiz ki bu arkadaşlarımız bizde kayıtlı, esnaftır. İçlerinde sıkıntılı olanlar varsa artık bu kısmı size kalmış. Sonra oda çalışmalarına başlayacağız. Hem insanların bakış açısı değişecek hem de tüzel kişilik olarak haklarımızı elde edeceğiz. Eski bitpazarı yok artık ‘Antika ve İkinci El Eşya Pazarı’ olarak yapısal olarak, isim olarak değiştik. Bu değişiklikten sonra Konak Belediyesi Başkanı Sayın Sema Pekdaş’tan da randevu talebimizin cevap bulacağını umuyor ve bekliyoruz ” İfadelerini kullandı.