GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
8 Nisan 2020 Çarşamba 18:18

İzmir’e tramvay müjdesi: Krizin yükü hafiflesin derhal başlayacağız!

Çiğli Tramvay Projesi yatırım programına alındı. Gelen onayı sosyal medya hesabından duyuran Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ayrıca, “Çiğli tramvayı büyük bir müjde oldu. Şu anda başlamamız söz konusu değil. Krizin yükü hafiflediğinde, ilk fırsatta, derhal başlayacağız” dedi. Soyer ayrıca diğer yatırımlarla ilgili onay gelip gelmediğinin sorulması üzerine de, “Diğer konularla ilgili bir haber yok. Bizim bekleyen onlarca konumuz var ama bunlarla ilgili herhangi bir gelişme yok” cevabını verdi. Çiğli Belediye Başkanı Gümrükçü de gelen haber karşısında mutluluk duyduğunu ifade etti.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, koronavirüs salgınıyla mücadele edilen şu günlerde kent halkını memnun edecek bir haberi duyurdu. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer özellikle Çiğlilileri yakından ilgilendiren müjdeyi sosyal medya hesabından verdi.

Çiğli tramvayının yatırım programına alındığını ve onay verildiğini aktaran Belediye Başkanı Soyer, “Sevgili, İzmirliler.Son günlerde güzel haberler vermeyi ben de özlemiştim. Çiğli Tramvayı için beklediğimiz yatırım programına alınma onayı da Sayın Cumhurbaşkanımız’dan geldi. Bu zor günleri geride bıraktığımızda ihaleye çıkıp yatırımı başlatacağız. Çok teşekkürler” dedi. Bunun üzerine Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü de “Zor günlerde gelen güzel bir haber. Teşekkürler başkanım” diyerek Soyer’e şükranlarını iletti.

Daha sonra iki başkan Egedesonsöz’e konuştu ve durum değerlendirmesi yaptı. Başkan Soyer ayrıca tarihi elektrik fabrikası ve İzmir’in diğer başka projeleriyle ilgili bir gelişme olup olmadığının sorulması üzerine de bilgi verdi. 

DİĞER KONULARLA İLGİLİ GELİŞME YOK!
‘Tramvayın dışında başka yatırımlarla ilgili onay var mı?’ sorusunu yanıtlayan Soyer, “Diğer konularla ilgili bir haber yok. Bizim bekleyen onlarca konumuz var ama bunlarla ilgili herhangi bir gelişme yok” cevabını verdi.  

ŞU AN SÖZ KONUSU DEĞİL, KRİZ BİTTİĞİNDE İLK FIRSATTA, DERHAL BAŞLAYACAĞIZ!
Soyer tramvay onayı için de, “Çiğli tramvayı büyük bir müjde oldu. Şu anda başlamamız söz konusu değil. Krizin yükü hafiflediğinde, ilk fırsatta, derhal başlayacağız” açıklamasını yaptı.  

KORONA BELASI DEFOLDUKTAN SONRA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZ EN HIZLI ŞEKİLDE TRAMVAYI GETİRECEKTİR, EMİNİZ!
İlçe Belediye Başkanı Gümrükçü ise, “Bu zor günlerde böyle mutlu bir haber almak Çiğli Belediye Başkanı olarak beni ve Çiğli halkını sevindirdi. Korona belası Türkiye’den defolduktan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi en hızlı şekilde tramvayı Çiğli’ye ulaştıracağından eminiz. Bu süreçte büyük çaba harcayan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer olmak üzere büyükşehir bürokratlarına ve hükümetimize teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

İKİ ETAPTAN OLUŞUYOR
Çiğli Tramvayı’nın ilk etabı, Karşıyaka Çevreyolu İstasyonu’ndan başlayıp bağlantı köprüsüyle Ataşehir, Çiğli İstasyonaltı mahalleri, Çiğli İZBAN durağı ve Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’ne kadar uzanıyor. Bu etap 3 bin 500 metre uzunluğunda ve dört duraktan oluşuyor.

İkinci etap Ataşehir Mahallesi’nden başlayıp Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, Katip Çelebi Üniversitesi ve Ata Sanayi’den geçerek Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’nde son buluyor. Toplam 7 bin 500 metre uzunluğundaki bu etap 10 duraktan oluşuyor.